Karim Benzema je v sijajni formi, v tej sezoni je s 14 goli tudi najboljši strelec Lige prvakov. Foto: EPA
Karim Benzema je v sijajni formi, v tej sezoni je s 14 goli tudi najboljši strelec Lige prvakov. Foto: EPA

Prejšnji teden je City zmagal s 4:3, to pa je bila nepozabna poslastica z mojstrskimi potezami na obeh straneh. Kako drugače, če si nasproti stojita novopečeni prvak Španije in trenutni prvak Anglije, ki bo verjetno ubranil naslov. Nepopustljivi Real – že petnajstič igra v polfinalu Lige prvakov – je prejšnji torek zaostanek dveh zadetkov kar trikrat znižal in ima tako pred obračunom na domačem Santiagu Bernabeuu še vse možnosti za finale.

Real, 13-kratni evropski prvak, bo verjetno brez poškodovanega branilca Davida Alabe, v vezno vrsto se vrača Casemiro. Karim Benzema je še naprej v strelski formi, proti Espanyolu je dosegel že 42. zadetek v sezoni in bi bil prav lahko jutri glavni jeziček na tehtnici. Vsakič, ko ga bosta Kroos ali Modrić "našla", bo to velika nevarnost za vratarja Edersona.

Sorodna novica Po poslastici v Manchestru v boju za finale še vse odprto

City se bo poskušal drugo sezono zapored uvrstiti v finale. Pep Guardiola bo verjetno lahko računal na desnega bočnega Kyla Walkerja (po treh tednih brez pravega treninga je vprašanje, kako je pripravljen), John Stones pa bo manjkal zaradi poškodbe.

"Čaka nas izredno zahteven preizkus. Ne bo lahko, na drugi strani bodo izkušeni igralci, ki so bili že pogosto v takšnem položaju. A vseeno imamo morda nekatere stvari, ki jih oni nimajo," je povedal Pep Guardiola. Odkar je Španec leta 2016 zasedel trenerski stolček, je Cityjeva prevlada na domačem prizorišču očitna, v Evropi pa City še čaka na lovoriko.

"Zmaga v Ligi prvakov bi spremenila pogled nekoga od zunaj. Že več let se borimo za to lovoriko, pogosto smo prišli že zelo daleč, tudi zdaj si močno želimo finale," je povedal Kevin De Bruyne.

To bo sedmi medsebojni obračun Reala in Manchester Cityja, obe moštvi imata po dve zmagi.

Izjavi Guardiole in Ancelottija pred povratno tekmo Real - Manchester City

Liga prvakov, polfinale, povratni tekmi, torek ob 21.00:
VILLARREAL - LIVERPOOL (prva tekma: 0:2)

Sreda ob 21.00:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY (3:4)

Verjetni postavi:
Real Madrid:
Courtois; Carvajal, Éder Militão, Nacho, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Manchester City: Ederson; João Cancelo, Rúben Dias, Laporte, Zinčenko; De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva; Mahrez, Jesus, Foden.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija).

Finale bo 28. maja v St. Denisu v Parizu.