Joško Gvardiol je preskočil branilce Cityja in zagotovil Leipzigu neodločen izid. Foto: EPA
Joško Gvardiol je preskočil branilce Cityja in zagotovil Leipzigu neodločen izid. Foto: EPA

Na Red Bull Areni je več kot 45.000 gledalcev videlo dva popolnoma različna polčasa. Leipzig je bil v prvem delu v podrejenem položaju, v nadaljevanju pa se je pobral in zasluženo izenačil. Kevin Kampl je vso tekmo sedel na klopi za rezervne igralce.

Mahrez kronal veliko premoč Cityja
V prvem polčasu so se gostitelji skušali disciplinirano braniti, angleški prvaki so imeli kar 74-odstotno posest žoge. Premoč so kronali v 27. minuti. Xaver Schlager je izgubil žogo na svoji polovici. Jack Grealish je takoj podal proti kazenskemu prostoru Leipziga, Ilkay Gündogan je spretno prepustil žogo, kar je zmedlo Joška Gvardiola. Riyad Mahrez je stekel sam proti vratom in s 14 metrov z levo nogo poslal žogo v mrežo.

Riyad Mahrez je kronal veliko premoč Cityja v prvem polčasu. Foto: EPA
Riyad Mahrez je kronal veliko premoč Cityja v prvem polčasu. Foto: EPA

Rdečim bikom se ni uspelo pobrati. Na sredini igrišča niso imeli posameznika, ki bi mu uspelo zadržati žogo. Drugi zadetek Cityja je visel v zraku. Po pol ure igre je Rodrigo z glavo malce zgrešil vrata, v 36. minuti pa je Grealish z 18 metrov streljal čez vrata.

Henrichs pravi joker iz rokava Roseja
Trener gostiteljev Marco Rose je na začetku nadaljevanja v igro poslal Benjamina Henrichsa, ki je takoj poživil igro. V 55. minuti je imel veliko priložnost za izenačenje, vendar je z diagonalnim strelom z desne strani streljal malo mimo vrat. V 63. minuti zapretil Andre Silva, a je bil vratar Ederson na pravem mestu.

Rose je sredi drugega polčasa vse stavil na napad. Vstopil je odlični napadalec Christopher Nkunku, ki je blestel v jesenskem delu, nato pa se je poškodoval in še ni pripravljen za 90 minut na tako visoki ravni.

Pep Guardiola in Marco Rose se odlično razumeta. Trener Leipziga si je v Manchestru ogledal način dela Španca, ko je bil še na klopi dortmundske Borussie. Foto: EPA
Pep Guardiola in Marco Rose se odlično razumeta. Trener Leipziga si je v Manchestru ogledal način dela Španca, ko je bil še na klopi dortmundske Borussie. Foto: EPA

Gvardiol izenačil z glavo
V 70. minuti je Marcel Halsenberg izvajal kot z leve strani. Žogo je poslal pred vrata, kjer je bil Ederson na napačni nogi, obramba Angležev pa je pozabila na Gvardiola. Hrvat, ki je blestel na svetovnem prvenstvu v Katarju, je z glavo izenačil.

City je takoj po prejetem zadetku znova pritisnil. Najlepšo priložnost za zmago je imel Gündogan v 73. minuti. Nevaren strel nemškega reprezentanta s 15 metrov je vratar Janis Blaswich odbil v kot.

Guardiola ni opravil niti ene menjave
V zadnje četrt ure sta se ekipi zadovoljili z neodločenim izidom. Pep Guardiola v 93 minutah ni opravil niti ene menjave. Španec je bil zadovoljen z remijem in je prepričan, da bodo njegovi izbranci napredovali čez tri tedne na stadionu Etihad.

Rose in Guardiola zadovoljna z remijem na prvi tekmi v Leipzigu

Porto se je uspešno branil v prvem polčasu
V Milanu je imel Inter premoč v prvem polčasu, vendar posebej nevaren ni bil, izjema je bil poskus Hakana Calhanogluja v 18. minuti. Porto je prek Marka Grujića v 37. minuti zapravil najlepšo priložnost v prvem delu, ko je Andre Onana (Samir Handanović je znova sedel na klopi) obranil nevaren poskus. Inter pa je bil blizu zadetku tik pred odmorom, ko je iz bližine do strela z glavo prišel Alessandro Bastoni, izvrstno pa je reagiral Portov vratar Diogo Costa.

Romelu Lukaku, ki je po uri igre zamenjal Edina Džeka, je dosegel edini zadetek na San Siru, kjer se je zbralo 75.374 gledalcev. Foto: EPA
Romelu Lukaku, ki je po uri igre zamenjal Edina Džeka, je dosegel edini zadetek na San Siru, kjer se je zbralo 75.374 gledalcev. Foto: EPA

Lukaku v drugem poskusu odločil tekmo
V drugem polčasu je najprej Nicolo Barella sprožil malo mimo gola, potem pa je Porto tudi izpeljal nekaj nevarnih akcij, večkrat je moral posredovati tudi Onana.

Ključna je bila 78. minuta, ko so Portugalci ostali brez izključenega Otavia, ki je prejel drugi rumeni karton, potem ko je spotaknil Calhanogluja. Prednost igralca več je Inter unovčil štiri minute pred koncem. Nicolo Barella je z desne strani podal pred vrata, Romelu Lukaku je najprej s strelom z glavo stresel vratnico, žoga pa se je Belgijcu odbila na nogo in s petih metrov jo je z levo nogo potisnil v mrežo.


Osmina finala, prve tekme:
RB LEIPZIG – MANCHESTER CITY 1:1 (0:1)
Gvardiol 70.; Mahrez 27.
Kampl je sedel na klopi Leipziga.

Leipzig: Blaswich, Klostermann (46./Henrichs), Orban, Gvardiol, Halstenberg (89./Raum), Laimer, Schlager (82./Haidara), Szoboszlai, Forsberg (66./Nkunku), Werner, Silva (82./Poulsen).

Man. City: Ederson, Walker, Akanji, Ruben Dias, Ake, Rodrigo, Bernardo Silva, Mahrez, Gündogan, Grealish, Haaland.

Sodnik: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)


INTER – PORTO 1:0 (0:0)
Lukaku 86.
RK: Otavio 78./Porto
Handanović je sedel na klopi Interja.

Inter: Onana, Škriniar (81./Dumfries), Acerbi, Bastoni, Darmian, Calhanoglu, Barella, Mhitarjan (72./Brozović), Dimarco (58./Gosens), Džeko (58./Lukaku), Martinez.

Porto: Diogo Costa, Joao Mario (92./Borges), Pepe, Marcano, Zaidu, Uribe, Grujić, Otavio, Galeno (51./Evanilson), Taremi (83./Wendell), Pepe.

Sodnik: Srđan Jovanović (Srbija)


Odigrano prejšnji teden in v torek:
MILAN
– TOTTENHAM 1:0 (1:0)
Diaz 7.

PARIS SG – BAYERN 0:1 (0:0)
Coman 53.
RK: Pavard 92./Bayern

Povratni tekmi bosta 8. marca.


CLUB BRUGGE – BENFICA 0:2 (0:0)
Joao Mario 51./11-m, Neres 88.

BORUSSIA DORTMUND – CHELSEA 1:0 (0:0)
Adeyemi 63.

Povratni tekmi bosta 7. marca.


LIVERPOOL – REAL MADRID 2:5 (2:2)
Nunez 4., Salah 14.; Vinicius Junior 21., 36., Militao 47., Benzema 55., 67.

EINTRACHT FRANKFURT – NAPOLI 0:2 (0:1)
Osimhen 40., Di Lorenzo 65.
RK: Kolo Muani 58./Eintracht
Trapp (Eintracht) je v 36. minuti ubranil 11-metrovko Kvaracheliji.

Povratni tekmi bosta 15. marca.