Kevin Kampl in soigralci so osvojili jesenski naslov v Bundesligi, spomladi pa so popustili in končali na tretjem mestu. Serijski prvak Bayern jih je prehitel kar za 16 točk. Foto: Reuters
Kevin Kampl in soigralci so osvojili jesenski naslov v Bundesligi, spomladi pa so popustili in končali na tretjem mestu. Serijski prvak Bayern jih je prehitel kar za 16 točk. Foto: Reuters

Ekipa iz Bergama je v osmini finala v velikem slogu izločila Valencio. Josip Iličić je dosegel kar štiri gole na povratni tekmi na stadionu Mestalla. Odlični slovenski reprezentant zaradi osebnih težav ni potoval v Lizbono.

"Mislim, da smo odlično pripravljeni. V Serie A smo znova končali na tretjem mestu in si zagotovili mesto v Ligi prvakov tudi v naslednji sezoni. Precej raje bi seveda igral dve tekmi, saj smo vedno najboljše predstave prikazali na povratnih tekmah. Proti Dinamu, Šahtarju, Cityju in tudi proti Valencii," je poudaril Gian Piero Gasperini.

Strateg Atalante se zaveda, da bo glavna nevarnost brazilski zvezdnik: "Neymar je eden izmed najboljših nogometašev na svetu. Vsaka obramba ima težave z njim in jutri ne bo nič drugače."

Thomas Tuchel je na berglah spremljal trening na stadionu Luz. Foto: Reuters
Thomas Tuchel je na berglah spremljal trening na stadionu Luz. Foto: Reuters

Tuchel prispel v Lizbono na berglah
Thomas Tuchel se je na četrtkovem treningu poškodoval. Najprej je kazalo, da ima le zvit gleženj, vendar so podrobnejši pregledi pokazali, da ima tudi zlomljeno kost v stopalu. Trening je spremljal na berglah.

"Zelo težko je igrati proti Atalanti, to bo velik izziv. Pričakujem taktični boj. Računam, da bo Mbappe lahko nastopil. Neymar obožuje velike tekme. Prepričan sem, da bo prikazal vrhunsko predstavo," je optimističen nemški strateg.

PSG je od sredine marca odigral le dve tekmi. V finalu francoskega pokala je premagal St. Etienne z 1:0, v finalu ligaškega pokala pa Lyon pa streljanju enajstmetrovk.

"Zelo pomembno je bilo, da smo osvojili oba domača pokala. Po tako dolgem odmoru je bilo pomembno, da smo ujeli pravi ritem. Ni se bilo lahko pripraviti le za pokalni tekmi, kjer smo bili v vlogi velikih favoritov," je dodal Tuchel.

Kylian Mbappe in Neymar bosta glavna aduta PSG-ja. Foto: Reuters
Kylian Mbappe in Neymar bosta glavna aduta PSG-ja. Foto: Reuters

Atletico brez Vrsaljka in Corree, Leipzig ostal brez Wernerja
V četrtek se bosta srečala Jan Oblak in Kevin Kampl. Hrvaški reprezentant Šime
Vrsaljko in argentinski napadalec Angel Correa bosta manjkala, saj sta bila pozitivna na testu na novi koronavirus.

Leipzig bo zelo pogrešal sijajnega napadalca Tima Wernerja, ki se je takoj po zadnjem krogu Bundeslige odpravil v London in je že bil na pripravah Chelseaja.

"Mislim, da ni velikega favorita. Atletico ve, da smo vrhunska ekipa. Nihče si ne želi že v petek domov, saj se zavedamo, da sta do finala zgolj dve tekmi. Takšna priložnost se morda ne bo nikoli vrnila," je dejal Kampl.

Kampl je sicer Atletico opisal kot zelo dobro obrambno ekipo. "Pogosto je en gol dovolj za zmago. Njihovi nogometaši igrajo z veliko temperamenta in so zelo glasni," je še dejal Kampl in pohvalil tudi Oblaka: "Zame je eden izmed treh najboljših vratarjev na svetu."

Gian Piero Gasperini je lahko že zdaj zadovoljen s sezono. Atalanta se je prvič prebila med najboljših osem v Evropi. Foto: Reuters
Gian Piero Gasperini je lahko že zdaj zadovoljen s sezono. Atalanta se je prvič prebila med najboljših osem v Evropi. Foto: Reuters

V petek se bosta srečala Messi in Lewandowski
Barcelona in Bayern, ki sta oba po petkrat zmagala v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, sta oba kandidata za naslov, a bo le eden napredoval v polfinale. Večina oči bo uprtih v argentinskega velemojstra Lionela Messija pri Barceloni in izjemnega napadalca Roberta Lewandowskega pri Bayernu, ki je tudi vodilni na lestvici strelcev v Ligi prvakov s 13 goli.

V Lizboni ne bo Ronalda
Predsednik portugalske vlade Antonio Costa je izrazil prepričanje, da bo sklepni turnir v Lizboni varen, kljub pandemiji koronavirusne bolezni 19. Na novinarski konferenci je dejal, da je konec sezone osmih najboljših ekip Evrope za njegovo državo velika čast. Dodal je, da so ukrepi, ki so jih predvideli, dovolj velik razlog, da lahko pričakujejo dobre in varne tekme.

Costa je odgovoril tudi na vprašanje, kako se počuti, ker na tem tekmovanju ne bo portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda. "To je sicer žalostno, saj je Cristiano Ronaldo, če ne najboljši, pa gotovo eden najboljših igralcev na svetu." Juventus je izpadel v osmini finala proti Lyonu.

Atalanta bo brez Iličića izzvala PSG

Četrtfinale, sreda ob 21.00:
ATALANTA – PARIS SG (stadion Luz)

Verjetni postavi:

Atalanta: Sportiello, Palomino, Toloi, Djimsiti, Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens, A. Gomez, Malinovski, Zapata.

Paris SG: Navas, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Herrera, Marquinhos, Gueye, Sarabia, Icardi, Neymar.

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)


Četrtek ob 21.00:
RB LEIPZIG – ATLETICO MADRID (Jose Alvalade)

Verjetni postavi:

Leipzig: Gulacsi, Klostermann, Upamecano, Halstenberg, Mukiele, Kampl, Laimer, Angelino, Forsberg, Sabitzer, Poulsen.

Atletico: Oblak, Arias, Gimenez, Savić, Lodi, Llorente, Koke, Saul, Carrasco, Joao Felix, Diego Costa.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)


Petek ob 21.00:
BARCELONA – BAYERN (Luz)

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, De Jong, Busquets, Vidal, Sergi Roberto, Messi, Suarez.

Bayern: Neuer, Kimmich, Boateng, Alaba, Davies, Thiago, Goretzka, Coman, Müller, Gnabry, Lewandowski.


Sobota ob 21.00:
MANCHESTER CITY – LYON (Jose Alvalade)

Verjetni postavi:

Man. City: Ederson, Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo, De Bruyne, Rodri, D. Silva, Foden, Jesus, Sterling.

Lyon: Lopes, Denayer, Marcelo, Marcal, Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet; Depay, Dembele.


Polfinale, torek, 18. avgusta, 21.00:
RB LEIPZIG/ATLETICO MADRID – ATALANTA/PARIS SG

Sreda, 19. avgusta, ob 21.00:
MANCHESTER CITY/LYON – BARCELONA/BAYERN

Finale bo 23. avgusta ob 21.00.