Ronald Koeman je pod vse večjim pritiskom. Foto: Reuters
Ronald Koeman je pod vse večjim pritiskom. Foto: Reuters

"Težko je sprejeti tak rezultat. Menim, da izid ne izraža tistega, kar smo videli na zelenici. Čeprav smo hitro padli v zaostanek, smo igrali dobro do drugega prejetega zadetka," je povedal Koeman. Benfici je delo olajšal hiter zadetek Nuneza, ki ga je dosegel že v 3. minuti. Vodstvo so Portugalci povišali v 69. minuti, končni izid je v 79. minuti z drugim golom na tekmi postavil igralec tekme Nunez.

"Igralci Benfice so fizično močni in hitri. Pri prvem in drugem golu bi morali posredovati precej bolje. Imeli smo nekaj lepih priložnosti, in če bi jih izkoristili, bi lahko spremenili potek dvoboja. Dejstvo je, da je Benfica izkoristila večino priložnosti, ki jih je ustvarila. To je bila glavna razlika med njimi in nami," je povedal Koeman.

Nizozemec je po tekmi v slačilnici dobil obisk predsednika kluba Joana Laporte. Za zdaj naj bi imel še podporo. Težko pa je reči, kaj bo po soboti, ko se bosta v derbiju španskega prvenstva pomerila Atletico Madrid in Barcelona. "Te ekipe ne gre primerjati s tistimi prej. To je, seveda, jasno. Lahko dam samo mnenje o svojem delu v klubu – čutim, da imam podporo igralcev," je še povedal Koeman.

Sorodna novica Ronaldo v 95. minuti rešil United, potop Barce v Lizboni, Juve ugnal Chelsea

Kapetan Barcelone Sergio Busqets se zaveda, da gre moštvo čez težke čase. "Težko je razložiti, kje smo v tem trenutku. Tekme se dobivajo v obeh kazenskih prostorih in mi nimamo potrebne odločnosti. Prehitro smo dobili gol, toda potem smo igrali dobro. Ustvarjali smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. Če ne zabiješ gol, nasprotnik to potem izkoristi," je povedal Busquets in dodal: "Imeli smo priložnosti, toda ne vem, ali smo streljali v okvir vrat. To pravi statistika, a to ne pomeni, da priložnosti nismo imeli. "

Barcelono zdaj čakata dve tekmi s kijevskim Dinamom, ki jo lahko vrneta v igro na napredovanje. "Ostalo je zadosti tekem, še se lahko uvrstimo v osmino finala, in v to verjamem. Moramo se boriti in ostati enotni," je odločen Frankie De Jong.

Vprašanje je le, ali s Koemanom ali kom drugim. V ozadju se že operira z imeni njegovega naslednika. Omenjajo se Xavi, Roberto Martinez, Andrea Pirlo ...