Pep Guardiola je na pragu zgodovinskega trojčka. Foto: Reuters
Pep Guardiola je na pragu zgodovinskega trojčka. Foto: Reuters

Strateg meščanov Pep Guardiola se je dolgo časa otepal vprašanj o osvojitvi angleškega prvenstva, FA-pokala in Lige prvakov v istem letu, toda po veličastni zmagi nad Realom iz Madrida je priznal, da se njegovi igralci vse bolj zavedajo zgodovinske priložnosti.

"Najprej moramo osvojiti prvi dve lovoriki. V prvenstvu smo blizu, vemo, da moramo dobiti le še eno od treh tekem. Nato sledi Manchester United v finalu pokala in potem še Inter. Ta sezona je za nas res, res dobra, zdaj moramo le še dokončati delo. Smo blizu in seveda bomo poskušali zmagati na vseh treh frontah. Manjkajo nam še tri zmage, v vsakem tekmovanju po ena. Zdaj si lovorike že lahko vizualiziramo," je povedal Guardiola.

Sorodna novica Manchester City povsem nadigral nemočni Real in dvignil vstopnico za Carigrad

Španec na klopi angleških prvakov ni mogel pozabiti lanskega poraza proti Realu, ko so Madridčani izločili njegovo ekipo z dvema zadetkoma v sodnikovem podaljšku. Priznal je, da je maščevanje igralo veliko vlogo v letošnjem ponovnem obračunu.

"Lani je bilo tako težko prežvečiti poraz. V tistem trenutku smo morali pogoltniti strup, toda šport ti vedno da še eno priložnost. Ko nam je žreb namenil Real, sem si rekel 'Ja, to hočem'," je povedal Guardiola.

"V zadnjih dneh sem imel pred tako tekmo občutek mešanice miru in napetosti. Po desetih, 15 minutah se je zdelo, da se je vsa bolečina iz enega leta čutila na zelenici," je še dodal Guardiola.

Odrešitev je prinesel gol Bernarda Silve v 23. minuti. A City ni popuščal. Večji del posla je opravil že do polčasa, ko je Portugalec zadel še enkrat. Guardiola ga je še posebej pohvalil: "Bernardo Silva je vedno tukaj. Je eden izmed najboljših nogometašev, kar sem jih videl v življenju".

Trener Reala Carlo Ancelotti je priznal, da je bil Manchester City tokrat boljši. "Čas je, da se iz tega nekaj naučimo in izboljšamo. Lani smo jih premagali in prišli v finale, letos so bili oni na vrsti," je povedal.

"Ni trenutek za globlje analize. Boleč poraz, a to se dogaja. City je bil boljši in gre zasluženo v finale. Stisnili so nas od začetka, in res je bilo težko priti do igre, ki smo jo hoteli," je dodal Ancelotti, ki ima pogodbo z Madridčani do leta 2024.

Meni, da njegovo mesto na klopi ni ogroženo. "Ni dvoma. Predsednik Perez je bil jasen pred dvema tednoma," je še zatrdil.