Emil Forsberg je zagotovil Leipzigu tri velike točke z bele točke. Foto: Reuters
Emil Forsberg je zagotovil Leipzigu tri velike točke z bele točke. Foto: Reuters

Prejšnji teden so rdeči biki doživeli pravi polom na Old Traffordu, ko je bil Manchester United boljši kar s 5:0. Na Red Bull Areni si niso smeli privoščiti novega spodrsljaja. Motiv je bil zares velik, saj so proti PSG-ju 18. avgusta doživeli poraz v polfinalu Lige prvakov v Lizboni (0:3). Kevin Kampl je vstopil šele v 90. minuti, ko je zamenjal Marcela Sabitzerja.

Angel Di Maria je zadel za vodstvo PSG-ja, a nato zapravil najstrožjo kazen. Foto: Reuters
Angel Di Maria je zadel za vodstvo PSG-ja, a nato zapravil najstrožjo kazen. Foto: Reuters

Trener Parižanov Thomas Tuchel je imel kar nekaj težav, saj sta manjkala poškodovana zvezdnika Neymar in Kylian Mbappe.

Di Maria kaznoval veliko napako Upamecana
V 6. minuti je Dayot Upamecano podal žogo naravnost na nogo Moiseja Keana, ki jo je le še podaljšal do Angela Di Marie. Argentinec je z levico matiral Petra Gulacsija.

Po četrt ure igre je strel Keana z roko blokiral Upamecano, ki zares ni imel svojega večera. Di Maria ni dobro izvedel najstrožje kazni in Gulacsi se je izkazal s parado.

Leipzig je dobil zalet in izenačil tri minute pred odmorom, ko je Christopher Nkunku z močnim strelom po tleh poslal žogo v mrežo po podaji Angelina.

Parižani končali tekmo le z deveterico
V 57. minuti je Presnel Kimpembe igral v kazenskem prostoru z roko. Z bele točke je bil natančen Emil Forsberg. Parižani so ostali le z deseterico v 69. minuti, ko je Idrissa Gueye podrl Amadouja Haidaro in si prislužil drugi rumeni karton. V sodnikovem dodatku je rdeči karton prejel še Kimpembe.

Izkušeni napadalec Basaksehirja Demba Ba je imenitno zaključil protinapad. Foto: Reuters
Izkušeni napadalec Basaksehirja Demba Ba je imenitno zaključil protinapad. Foto: Reuters

Ba in Višća potopila rdeče vrage
Nogometaši Istanbul Basaksehirja so se veselili zgodovinskega uspeha. Z odlično igro so premagali Manchester United z 2:1 in s tem dosegli prvo zmago v Ligi prvakov, dosegli pa so tudi prva dva gola.

V 13. minuti je Edin Višća izbil žogo iz kazenskega prostora, tik pred polovico igrišča si jo je na prsih zaustavil Demba Ba, krenil sam proti vratom in ukanil vratarja Deana Hendersona. Odlični napadalec je že v dresu Chelseaja povzročal velike težave rdečim vragom. 1. aprila 2013 je tudi odločil četrtfinale Pokala FA na Stamford Bridgeu.

Edin Višća je bil najboljši igralec tekme v Carigradu. Foto: EPA
Edin Višća je bil najboljši igralec tekme v Carigradu. Foto: EPA

Reprezentant BiH-a Višća je pet minut pred odmorom povišal na 2:0 in s tem kronal izjemno predstavo. Dve minuti pred odhodom na odmor je z glavo znižal Anthony Martial.

Manchester United, ki je ugnal PSG na Parku Princev in nato razbil Leipzig kar s 5:0, je imel v drugem polčasu več žogo v nogah, a so bili gostitelji v protinapadih nevarnejši. V 92. minuti je v gneči pred vrati Turkov rezervist Mehmet Topal skoraj dosegel avtogol z glavo, a je žogo z golove črte odbil Alexandru Epureanu.

Ba in Višća šokirala rdeče vrage
Lionel Messi je bil natančen z bele točke. Foto: EPA
Lionel Messi je bil natančen z bele točke. Foto: EPA

Verbič zrežiral gol Dinama na Camp Nouu
V skupini G sta oba Slovenca igrišče zapustila poražena. Barcelona je ugnala kijevski Dinamo z 2:1, čeprav znova ni blestela na Camp Nouu. Benjamin Verbič je vstopil v 71. minuti in tudi odločilno sodeloval pri akciji za zadetek.

Lionel Messi je bil natančen z enajstmetrovke že v 5. minuti, potem ko je argentinskega virtuoza v kazenskem prostoru podrl Denis Popov. Gerard Pique je z glavo povišal na 2:0 po predložku Anuja Fatija z leve strani. Zaostanek je v 75. minuti znižal Viktor Cigankov, ki je potisnil žogo v prazno mrežo, potem ko je Marc-Andre ter Stegen še uspel odbiti nevaren strel Verbiča z levico.

Alvaro Morata je navdušil na Puskas Areni v Budimpešti. Foto: Reuters
Alvaro Morata je navdušil na Puskas Areni v Budimpešti. Foto: Reuters

Morata blestel v Budimpešti
Ferencvaros je bil nemočen proti Juventusu (1:4). V prvem polčasu, v katerem je imel slovenski reprezentančni branilec Miha Blažič nekaj odličnih posredovanj, med drugim je s hrabrim padcem pod noge rešil zanesljiv zadetek Cristiana Ronalda, se je madžarski prvak še držal. Vratarja Denesza Dibusza je premagal le Alvaro Morata.

Španski napadalec je v drugem delu vodstvo povišal. Paulo Dybala, ki je vstopil v 67. minuti, je potreboval le pet minut za zadetek. Vratar Dibusz si je v močnem nalivu zelo slabo zaustavil žogo, Dybala je pritekel in jo potisnil v prazno mrežo. Do konca so Madžari dosegli še dva gola, Lasha Dvali je zatresel lastno mrežo, Franck Boli pa je v zadnji minuti prispeval častni zadetek.

Felipe Caicedo je v nedeljo v 98. minuti priigral Laziu tri točke v Torinu, tokrat pa je zadel za veliko točko v St. Peterburgu. Foto: EPA
Felipe Caicedo je v nedeljo v 98. minuti priigral Laziu tri točke v Torinu, tokrat pa je zadel za veliko točko v St. Peterburgu. Foto: EPA

Rezervist Caicedo zagotovil točko Laziu
Lazio je v zelo okrnjeni zasedbi osvojil točko v Sankt Peterburgu (1:1). Zenit je povedel v 32. minuti, ko je Artjom Dzjuba z glavo podal do Aleksandra Jerohina, ki je z volejem iz bližine zabil žogo v mrežo.

Po uri igre je trener Rimljanov Simone Inzaghi v igro poslal Felipeja Caiceda, ki je osem minut pred koncem postavil končni izid po natančni podaji Francesca Acerbija z leve strani. V sodnikovem dodatku je Andrej Mostovoj zatresel mrežo Lazia, a je bil v prepovedanem položaju. Zenit tako ostaja brez zmage na zadnjem mestu.

Italijanska nogometna zveza je pred tekmama z Zenitom in Juventusom sprožila preiskavo proti Laziu zaradi domnevne kršitve zdravstvenih protokolov v povezavi s testiranji igralcev na novi koronavirus. Opravila je inšpekcijski pregled športnega centra Lazia v bližini Rima in zasegla izide brisov igralcev, testiranih pred tekmami prejšnjega tedna proti Bruggeu in Torinu.

Četrti sodnik Dragoslav Perić je že v 12. minuti zamenjal poškodovanega Damirja Skomino. Foto: EPA
Četrti sodnik Dragoslav Perić je že v 12. minuti zamenjal poškodovanega Damirja Skomino. Foto: EPA

Po prvih informacijah o pozitivnih izvidih testov nekaterih igralcev, ki so se pojavile prejšnji teden, je preiskovalec Giuseppe Chine opravil dva inšpekcijska pregleda v športnem centru v Formellu, med katerima je zaslišal predsednika kluba Claudia Lotita in klubskega zdravnika Iva Pulcinija. Pregledali pa so tudi poročila o brisih, odvzetih pred tekmama Lige prvakov Brugge – Lazio ter italijanskega prvenstva Torino – Lazio.

Med tistimi, ki naj bi imel pozitiven izvid testa na novi koronavirus, je tudi Ciro Immobile, ki je zdaj v samoizolaciji.

Perić zamenjal poškodovanega Skomino v Bruggeju
Borussia Dortmund je prevzela vodstvo v skupini F. Brugge je bil popolnoma nemočen proti črno-rumenim (0:3). Dva gola je prispeval Erling Braut Haaland, prvega na tekmi pa Thorgan Hazard. Vse je bilo odločeno že po pol ure igre. Glavni sodnik je bil Damir Skomina, ki pa si je v 12. minuti poškodoval stegensko mišico. Zamenjal ga je četrti sodnik Dragoslav Perić.

En-Nesyri je v treh minutah dosegel dva zadetka, ko je Sevilla imela igralca manj na zelenici. Foto: Reuters
En-Nesyri je v treh minutah dosegel dva zadetka, ko je Sevilla imela igralca manj na zelenici. Foto: Reuters

Werner dvakrat zadel z enajstih metrov
V skupini E imata Chelsea in Sevilla že po sedem točk in sta blizu preboja v osmino finala.

Na Stamford Bridgeu je Chelsea odpravil Rennes s 3:0, z bele točke je bil dvakrat uspešen Timo Werner, tretji gol je prispeval Tammy Abraham v 50. minuti po podaji Reeca Jamesa z desne strani. Francozi so do 40. minute igrali le z deseterico, saj je bil Brazilec Dalbert izključen. Prejel je drugi rumeni karton.

Sevilla z igralcem manj do preobrata
V isti skupini je Sevilla proti Krasnodarju na domačem igrišču že zaostajala z 0:2, toda Ivan Rakitić in Youssef En-Nesyri, ki je dosegel dva gola, sta poskrbela za preobrat. Uspeh Andaluzijcev je še toliko večji, ker so v drugem polčasu igrali z igralcem manj. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Jesus Navas podrl Kristofferja Olssona tik pred kazenskim prostorom. Švedski vezist bi sicer sam stekel proti vratom.

Verbič: Lahko nam je žal, da nismo osvojili točke na Camp Nouu

3. krog, skupina E:
SEVILLA – KRASNODAR 3:2 (1:2)
En Nesyri 69., 72., Rakitić 42.; Sulejmanov 17., Berg 21./11m
RK: Jesus Navas 45./Sevilla

CHELSEA – RENNES 3:0 (2:0)
Werner 10./11-m, 41./11-m, Abraham 50.
RK: Dalbert 40./Rennes

Chelsea: Mendy, James, Zouma, Thiago Silva (68./Rüdiger), Chilwell (63./Emerson), Kante (63./Kovačić), Jorginho, Mount, Ziyech (75./Hudson-Odoi), Abraham (63./Giroud), Werner.

Rennes: Gomis, H. Traore, da Silva, Aguerd, Dalbert, N’Zonzi (62./Grenier), Gboho (62./del Castillo), Lea Siliki (46./Truffert), Bourigeaud, Terrier (62./Doku), Guirassy (76./Honou).

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)

Lestvica:                           
CHELSEA            3  2 1 0  7:0  7 
SEVILLA            3  2 1 0  4:2  7 
KRASNODAR          3  0 1 2  3:8  1 
RENNES             3  0 1 2  1:5  1 

Skupina F:
ZENIT – LAZIO 1:1 (1:0)
Jerohin 32.; Caicedo 82.

CLUB BRUGGE – BORUSSIA DORTMUND 0:3 (0:3)
T. Hazard 14., Haaland 18., 32.

Lestvica:                          
BORUSSIA DORTMUND  3  2 0 1  6:3  6
LAZIO              3  1 2 0  5:3  5
CLUB BRUGGE        3  1 1 1  3:5  4
ZENIT              3  0 1 2  2:5  1

Skupina G:
BARCELONA – DINAMO KIJEV 2:1 (1:0)
Messi 5./11-m, Pique 65.; Cigankov 75.

Barcelona: ter Stegen, Dest, Pique, de Jong, Jordi Alba, Busquets (74./Lenglet), Pjanić (60./Sergi Roberto), Pedri (83./Alena), Messi, Ansu Fati (74./Trincao), Griezmann (60./Dembele).

Dinamo Kijev: Neščeret, Kedziora, Zabarnji, Popov, Šabanov, Šepelev, Bujalski (86./Lednev), Andrijevski, Cigankov, Gerson Rodrigues (71./de Pena), Supriaga (71./Verbič).

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)

FERENCVAROS – JUVENTUS 1:4 (0:1)
Boli 90.; Morata 7., 60., Dybala 72., Dvali 82./ag
Blažič (Ferencvaros) je igral vso tekmo.

Lestvica:                          
BARCELONA          3  3 0 0  9:2  9
JUVENTUS           3  2 0 1  6:3  6
DINAMO KIJEV       3  0 1 2  3:6  1
FERENCVAROS        3  0 1 2  4:11 1

Skupina H:
ISTANBUL BASAKSEHIR – MANCHESTER UNITED 2:1 (2:1)
Ba 13., Višća 40.; Martial 43.

Basaksehir: Günok, Rafael, Škrtel, Epureanu, Bolingoli, Aleksić, Irfan Can (90./Ponck), Višća, Özcan (87./Topal), Türüc, Ba (87./Gulbrandsen).

Man. United: Henderson, Wan-Bissaka (76./Fosu Mensah), Tuanzebe (46./McTominay), Maguire, Shaw, van de Beek (61./Pogba), Matić, Mata (61./Cavani), Fernandes, Rashford (76./Greenwood), Martial.

Sodnik: Davide Massa (Italija)

RB LEIPZIG – PARIS SG 2:1 (1:1)
Nkunku 42., Forsberg 57./11-m; di Maria 6.
RK: Gueye 69., Kimpembe 95/oba PSG
Di Maria je v 16. minuti zapravil 11-m.

Leipzig: Gulacsi, Konate, Upamecano, Orban, Mukiele (76./Henrichs), Sabitzer (90./Kampl), Haidara (76./Adams), Angelino, Nkunku, Forsberg (76./Kluivert), Dani Olmo (63./Poulsen).

Paris SG: Navas, Florenzi (84./Rafinha), Danilo Pereira, Kimpembe, Kurzawa (73./Bakker), Marquinhos, Ander Herrera, Gueye, Sarabia (73./Kehrer), Kean, di Maria.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

Lestvica:                           
MANCHESTER UNITED  3  2 0 1  8:3  6 
RB LEIPZIG         3  2 0 1  4:6  6 
PARIS SG           3  1 0 2  4:4  3 
ISTANBUL BASAK.    3  1 0 2  2:5  3