Robert Lewandowski je prepričljivo prejel največ glasov, potem ko je odigral sanjsko sezoni. Foto: EPA
Robert Lewandowski je prepričljivo prejel največ glasov, potem ko je odigral sanjsko sezoni. Foto: EPA

32-letni napadalec je z Bayernom osvojil trojno krono, prav v vseh tekmovanjih pa je bil tudi najboljši strelec, kar se je zgodilo prvič v zgodovini. Prejel je 477 glasov. Drugo mesto je zasedel Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja z 90 glasovi, vratar Bayerna Manuel Neuer pa jih je prejel 66.

Ti trije igralci so dobili največ glasov v izboru 80 trenerjev klubov iz Lige prvakov in Evropske lige ter 55 novinarjev iz vsake izmed članic Uefe. Četrto mesto sta si razdelila Lionel Messi iz Barcelone in Neymar iz PSG-ja, v deseterici pa so še Thomas Müller (Bayern), Kylian Mbappe (PSG), Thiago Alcantara (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern) in Cristiano Ronaldo (Juventus).

Po sedmih letih je znova najboljši igralec Bayerna. Leta 2013 je priznanje prejel Frank Ribery, ko so Bavarci prav tako osvojili trojno krono.

Lewandowski bi rad igral še osem sezon
Lewandowski ima pogodbo z Bayernom do leta 2023, želi pa jo še podaljšati. "Igram na precej višji ravni kot pri 26 letih. Želim igrati še kar nekaj let. Morda še osem sezon," se je malce pošalil Lewandowski.

"Izjemno. Ko trdo delaš in potem dobiš to priznanje, je nekaj posebnega. Hvala soigralcem in trenerskemu štabu ter družini. Ko sem bil mlad, sem vedno sanjal, da bi igral na velikih stadionih. Zdaj so se te sanje uresničile, za kar sem hvaležen, na to sem ponosen in srečen zaradi vsega tega," je bil do ušes nasmejan poljski napadalec, ki je sicer zelo zadržan pri pogovorih z mediji.

Čeferin je predsedniško nagrado podelil Didierju Drogbaju, ki je zgradil šole in pomagal otrokom v Slonokoščeni obali. Foto: Reuters
Čeferin je predsedniško nagrado podelil Didierju Drogbaju, ki je zgradil šole in pomagal otrokom v Slonokoščeni obali. Foto: Reuters

Vso smetano pobrali igralci Bayerna
Nagrado za najboljšega vratarja v Ligi prvakov je dobil Manuel Neuer. Med tremi kandidati za priznanje je bil tudi Jan Oblak (Atletico). V Ligi prvakinj je bila najboljša vratarka Sarah Bouhaddi (Lyon). Branilec sezone je postal Joshua Kimmich (Bayern), branilka pa Wendie Renard (Lyon), vezist Kevin De Bruyne (Manchester City), vezistka Dzsenifer Marozsan (Lyon), napadalec Robert Lewandowski (Bayern), pa Pernilla Harder (Chelsea, prej Wolfsburg).

Jean-Luc Vasseur (Lyon) v ženski in Hansi Flick (Bayern) moški konkurenci sta postala najboljša trenerja.

Sorodna novica Čeferinova nagrada Drogbaju, ki se trudi tudi za nove zdravnike, učitelje in inženirje

Čeferin podelil nagrado Drogbaju
Nagrado predsednika Uefe je dobil nekdanji reprezentant Slonokoščene obale Didier Drogba, ki je med drugim navduševal v dresih Marseilla, Chelseaja, Galatasaraya in drugih.

"Didier Drogba je bil eden najboljših napadalcev, vsi smo uživali v njegovih zadetkih. A to ne zadošča. Didier nikoli ni pozabil, od kod izhaja. Pomagal je domovini in otrokom, gradil šole, pomagal na druge načine. Res je izjemen mož in si zasluži nagrado," je nagrado pojasnil predsednik Uefe Čeferin.

Lewandowski postal najboljši igralec sezone v Ligi prvakov