Nogometaši Juventusa suvereno korakajo proti prvemu mestu v skupini. Foto: Reuters
Nogometaši Juventusa suvereno korakajo proti prvemu mestu v skupini. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Torkov večer v Manchestru so zaznamovali prometni zastoji, v katerem so se ujeli tudi nogometaši Uniteda. Domači trener Jose Mourinho je tako slab zadnji kilometer kar prepešačil. Foto: Reuters

Tako je prepričanih veliko strokovnjakov, med temi je tudi Phil Neville, ki je dolga leta igral za rdeče vrage. V pogovoru za BBC je najprej pomislil na navijače: "Ti so v nenavadnem položaju, navajeni so osvajanja lovorik, želijo si, da bi bili njihovi ljubljenci v igri za naslov državnega prvaka, FA-pokala in Lige prvakov. A United je deseti v državnem prvenstvu, in to z razlogom, ker v tem trenutku niso dovolj dobri."

Mourinho ni opravil niti ene menjave
"Na igrišču smo videli 25 igralcev, raven kakovosti je bila jasna, Juventusovi igralci so bili bistveno boljši, prevladovali so sploh v prvih 60 minutah," je ocenil Neville in izpostavil dejstvo, da domači trener Jose Mourinho kljub zaostanku ni opravil niti ene menjave: "Trener na klopi ni opravil niti ene menjave, na klopi ni videl niti enega igralca, ki bi lahko dvignil raven igre. To kaže, v kakšnem položaju je klub, v mojem času smo imeli izjemnega rezervista Oleja Gunnarja Solskjärja, danes takega igralca ni bilo na voljo."

Neville: Menjava trenerja ne bi rešila ničesar
Kljub le eni zmagi na zadnjih sedmih tekmah Mourinho ni v nevarnosti, da bi izgubil službo, vsaj tako meni Neville: "Pred nekaj tedni bi morda pomislil na to, a vsa krivda ne leži na ramenih Mourinha, igralci so dali vse od sebe, a razlika je bila jasna. Menjava trenerja ne bi rešila ničesar."

United je na zadnjih 13 domačih tekmah v vseh tekmovanjih izgubil štirikrat, za prejšnje štiri tekme je potreboval 81 tekem. Vragi so drugič zapored na svoji zelenici v Ligi prvakov ostali brez doseženega gola, kar se je zgodilo prvič po letu 2005.

City skočil na vrh lestvice
Bolj zadovoljni so v drugem delu Manchestra, City je namreč na gostovanju pri Šahtarju slavil gladko s 3:0 in na vrhu lestvice prehitel Lyon. Francozi so v poslastici večera osvojili točko pri Hoffenheimu (3:3). Nemci so točko osvojili v drugi minuti podaljška, ko je zadel Joelinton.

"Bonucci in Chiellini lahko predavata na Harvardu"
"Bonucci in Chiellini lahko predavata na Harvardu"