Paulo Dybala je izkoristil veliko zmedo v obrambi rdečih vragov. Foto: Reuters
Paulo Dybala je izkoristil veliko zmedo v obrambi rdečih vragov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je veselil treh točk ob vrnitvi na Old Trafford. Foto: Reuters
Javi Martinez je po uri igre kronal premoč Bayerna v drugem polčasu. Foto: Reuters
Noussair Mazraoui je bil junak na Amsterdam Areni Foto: Reuters
Marcelo je odšepal z zelenice in na el clasicu zelo verjetno ne bo igral. Foto: Reuters
Pred tekmo Roma - CSKA se je zgodila nesreča na podzemni postaji - pod navijači so popustile tekoče stopnice. Foto: AP
"Bonucci in Chiellini lahko predavata na Harvardu"
Bayern v drugem polčasu strl AEK
Ronaldo: Nikoli ne bom pozabil Alexa Fergusona

Gostitelji so (znova) razočarali navijače. Zmogli so le dva strela v okvir vrat. Stara dama je bila precej boljši tekmec in težko ji bo odvzeti zmago v skupini H, kjer zdaj vodi z maksimalnimi 9 točkami. Manchester United je na drugem mestu s štirimi točkami. Kljub porazu so se rdeči vragi razveselili remija med Young Boysi in Valencio (1:1).
Mourinho na stadion kar peš
V Manchestru so nestrpno pričakovali prihod Cristiana Ronalda, ki je med letoma 2003 in 2009 osvajal številne lovorike. Jose Mourinho, ki ga je že doletela kazen Uefe, ker je na prejšnji tekmi njegova ekipa prepozno prišla na stadion, je znova zamujal. Prometna gneča je drugič zapored poskrbela za težave. Portugalec se je nazadnje odločil, da bo na stadion šel kar peš.

Dybala kronal veliko premoč stare dame
Na igrišču je Juventus takoj prevzel pobudo in jo kronal z zadetkom v 17. minuti. Ronaldo je z desne strani podal pred vrata, kjer sta se za žogo borila Chris Smalling in Juan Cuadrado, odbila pa je naravnost na nogo Paula Dybale, ki je bil natančen z levo nogo. Do konca prvega dela so bili Torinčani precej boljši. Vratar David de Gea se je večkrat izkazal, Joao Cancelo ga je preizkusil v 22. minuti. Sedem minut pred odmorom se je španski čuvaj mreže izkazal še pri poskusih Ronalda in Blaisa Matuidija.
Pogba stresel vratnico
Tudi na začetku drugega polčasa je Juventus stabilno stal v obrambi. Ronaldo je znova zapretil v 52. minuti, a je bil de Gea zbran. Nadaljevanje je bilo za rdeče vrage boljše, imeli so tudi nekaj smole, saj je Paul Pogba v 74. minuti zadel vratnico z močnim strelom z 20 metrov. Rdeči vragi v zadnje četrt ure niso več resneje zapretili, navijači so bili nezadovoljni.

Mourinho: Juvenus je na višji kakovostni ravni
"Juventus ima zares izjemno kakovostno zasedbo. Vsi govorijo le o Ronaldu in Dybali, ključna pa sta Chiellini in Bonucci. Ko Juventus povede, se je zelo težko vrniti. Precej bolje smo igrali v drugem polčasu, vendar so se gostje z dodatnim branilcem še bolj zaprli in nismo imeli možnosti za izenačenje. Po pravici povedano, Juvenus je na višji kakovostni ravni. Pred tekmo sem upal na kakšno točko, a tokrat ni bilo mogoče," je pojasnil Mourinho.

Bavarci v drugem polčasu do zmage v Atenah
Bayern je odnesel tri točke iz Aten (0:2). Niko Kovač se je razveselil druge zaporedne zmage na gostovanju in znova trdneje sedi na stolčku, ki se je pred reprezentančnim premorom že pošteno majal.

Pred okrog 60.000 gledalci na stadionu OAKA Spiros Louis Bavarci niso blesteli v prvem polčasu. Dve lepi priložnosti je zapravil Serge Gnabry. Šele po uri igre so se serijski nemški prvaki le prebudili. Strel Arjena Robbna so gostitelji blokirali, žoga pa se je odbila naravnost, do Javija Martineza, ki jo je z levico poslal v mrežo. Dve minuti zatem je Rafinha sijajno zaposlil Roberta Lewandowskega, ki je iz bližine le še podstavil nogo. Grki se do konca srečanja niso več pobrali in ostajajo brez točke in tudi brez realnih možnosti za napredovanje.

Mazraoui v 92. minuti odločil v Amsterdamu
Zelo napeta je bila tekma na Amsterdam Areni. Ajax je ugnal Benfico z 1:0. Edini zadetek je dosegel Noussair Mazraoui v 92. minuti. Odločil se je za strel z 20 metrov, žoga je malce spremenila in končala za hrbtom Odisseasa Vlachodimosa. Ajax in Bayern sta poravnana na vrhu lestvice s sedmimi točkami.

Na poti na tekmo nesreča
Na postaji podzemne železnice v Rimu so danes pod težo potnikov popustile tekoče stopnice, pri tem pa je bilo poškodovanih najmanj 20 ljudi, od tega osem huje. Šlo je za ruske navijače, ki so se odpravljali na nogometno tekmo med CSKA-jem Moskvo in Romo, nesreča pa naj bi se zgodila, ker so skakali po stopnicah.

Nova neprepričljiva predstava Reala
Madridski Real znova ni navdušil, a je vseeno osvojil tri točke proti Viktorii iz Plzna (2:1). V 12. minuti je mrežo Čehov načel Karim Benzema z glavo. Marcelo je povišal na 2:0 v 55. minuti z levico po podaji Garetha Bala. Čehi so poskrbeli za razburljivo končnico po znižanju Patrika Hrošovskega v 79. minuti. Real je zaradi poškodbe Marcela v končnici ostal le z desetimi, a je zdržal in ubranil tesno zmago. Kraljevi klub je daleč od prave forme pred nedeljskim el clasicom na Camp Nouu.

Gladka zmaga Cityja
Šahtar se je v skupini F Manchester Cityju upiral pol ure, potem pa so gostje vprašanje zmagovalca končali v petih minutah. Po pol ure igre je David Silva zadel z levo nogo. Aymeric Laporte je pet minut zatem zadel z glavo po podaji iz kota. Bernardo Silva je postavil končni izid v 71. minuti z roba kazenskega prostora po podaji Riyada Mahreza.

Hoffenheim in Olympique Lyon sta poskrbela za pravi festival golov (3:3). Joelinton je rešil točko Nemcem v sodnikovem dodatku.

Skupina E:
AEK ATENE - BAYERN 0:2 (0:0)
Javi Martinez 61., Lewandowski 63.

AEK Atene: Barkas, Bakakis, Lampropoulos, Čigrinskij, Hult, Galanopoulos (84./Galo), Andre Simoes, Bakasetas, Klonaridis (64./Boye), Mantalos (76./Alef), Ponce.

Bayern: Neuer, Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha, Javi Martinez, Thiago, James Rodriguez (62./Goretzka), Robben, Gnabry (75./Müller), Lewandowski (84./Wagner).

Sodnik: Aleksej Kulbakov (Belorusija)


AJAX - BENFICA 1:0 (0:0)
Mazraoui 92.

Lestvica:                          
AJAX               3  2 1 0  5:1  7
BAYERN             3  2 1 0  5:1  7
BENFICA            3  1 0 2  3:5  3
AEK ATENE          3  0 0 3  2:8  0
 
 

Skupina F:
ŠAHTAR DONECK - MANCHESTER CITY 0:3 (0:2)
Silva 30., Laporte 35., Bernardo Silva 71.

HOFFENHEIM - LYON 3:3 (1:1)
Kramarić 33., 47., Joelinton 92.; Traore 27., Ndombele 59., Depay 67.

Lestvica:                          
MANCHESTER CITY    3  2 0 1  6:3  6
LYON               3  1 2 0  7:6  5
HOFFENHEIM         3  0 2 1  6:7  2
ŠAHTAR DONECK      3  0 2 1  4:7  2
 

Skupina G:
REAL MADRID - VIKTORIA PLZEN 2:1 (1:0)
Benzema 12., Marcelo 56.; Hrošovsky 79.

Real Madrid: Navas, Vazquez, Nacho, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Bale (75./Asensio), Isco (54./Fede Valverde), Benzema (88./Mariano Diaz).

Viktoria Plzen: Hruška, Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky, Prochazka (65./Horava), Hrošovsky, Havel (76./Ekpai), Čermak, Petržela (86./Rezniček), Krmenčik.

Sodnik: Orel Grinfeld (Izrael)


ROMA - CSKA MOSKVA 3:0 (2:0)
Džeko 30., 43., Under 50.
Bijol (CSKA) je poškodovan.

Lestvica:                          
REAL MADRID        3  2 0 1  5:2  6
ROMA               3  2 0 1  8:3  6
CSKA MOSKVA        3  1 1 1  3:5  4
VIKTORIA PLZEN     3  0 1 2  3:9  1
 

Skupina H:
YOUNG BOYS - VALENCIA 1:1 (0:1)
Hoarau 55./11-m; Batshuayi 26.

MANCHESTER UNITED - JUVENTUS 0:1 (0:1)
Dybala 17.

Manchester United: de Gea, Young, Lindelöf, Smalling, Shaw, Matić, Pogba, Martial, Mata, Rashford, Lukaku.

Juventus: Szczesny, Cancelo (87./Douglas Costa), Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Cuadrado (81./Barzagli), Dybala (78./Bernardeschi), Ronaldo.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)

Lestvica:                            
JUVENTUS           3  3 0 0  6:0  9  
MANCHESTER UNITED  3  1 1 1  3:1  4  
VALENCIA           3  0 2 1  1:3  2  
YOUNG BOYS         3  0 1 2  1:7  1  
 
"Bonucci in Chiellini lahko predavata na Harvardu"
Bayern v drugem polčasu strl AEK
Ronaldo: Nikoli ne bom pozabil Alexa Fergusona