Robert Lewandowski je bil sedemkrat najboljši strelec Bundeslige, tudi v španskem prvenstvu pa se je hitro znašel. Z njim je Barcelona znova postala resen kandidat za lovorike. Foto: EPA
Robert Lewandowski je bil sedemkrat najboljši strelec Bundeslige, tudi v španskem prvenstvu pa se je hitro znašel. Z njim je Barcelona znova postala resen kandidat za lovorike. Foto: EPA

Izbranci Simoneja Inzaghija so na skromnem devetem mestu v italijanskem prvenstvu. V soboto so zapravili vodstvo proti Romi in na koncu ostali praznih rok na domači zelenici (1:2). Napoli in Atalanta imata že osem točk naskoka pred Milančani.

V Ligi prvakov je Inter v uvodnem krogu izgubil proti Bayernu z 0:2, ko je Leroy Sane nekajkrat premešal prepočasno obrambo Milančanov.

"Igrali bomo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi. Barcelona nima slabih točk, na vseh položajih je odlično zasedena. Vse možnosti za preboj v osmino finala so še odprte. Na taki tekmi je treba igrati agresivno in odločno od prve minute," je poudaril Inzaghi.

"V teh težkih časih moramo vsi stopiti skupaj. Hladne glave so ključne pred tako pomembnimi tekmami. Zelo spoštujemo Barcelono, ki ima odlično ekipo. To je odlična priložnost, da se znova dokažemo. Ne pomaga, da veliko govorimo, treba se je dokazati na igrišču," je dodal branilec Matteo Darmian.

Simone Inzaghi se je naposlušal številnih kritik v zadnjem mesecu, ko je Inter izgubil proti Milanu, Udineseju in Romi. Foto: EPA
Simone Inzaghi se je naposlušal številnih kritik v zadnjem mesecu, ko je Inter izgubil proti Milanu, Udineseju in Romi. Foto: EPA

Barca prevzela vodstvo v La ligi
Barcelona je prevzela vodstvo v španskem prvenstvu po 7. krogu, saj je madridski Real oddal prvi točki proti Osasuni (1:1). Katalonci so ugnali Mallorco z 1:0, odločil pa je najboljši strelec La lige Robert Lewandowski. Poljak je zadel že devetkrat in je najzaslužnejši za velik preporod v novi sezoni. V Barceloni ima sijajno razliko v zadetkih (19:1).

Xavi: Obe ekipi sta izgubili proti Bayernu in zdaj nujno potrebujeta tri točke
V Ligi prvakov je v Münchnu prikazala zelo všečno predstavo, imela je več priložnosti od Bayerna, a ni bila učinkovita. Bavarci so to znali kaznovati in si z zmago z 2:0 priigrali imenitno izhodišče v boju za prvo mesto v skupini C.

"Tekma v Milanu bo izjemno pomembna, a še ne odločilna. Obe ekipi sta izgubili proti Bayernu in zdaj nujno potrebujeta tri točke. Na takih tekmah je treba tvegati. V Ligi prvakov ni veliko popravnih izpitov, vsekakor pa nas čaka še povratna tekma prihodnji teden na Camp Nouu, ki jo moramo dobiti," je pojasnil trener Barcelone Xavi Hernandez.

Klopp: Vrhunska obramba je prava umetnost
Zelo zanimivo bo tudi na Anfieldu, kjer bo Liverpool gostil Rangerse. Redsi so na skromnem devetem mestu v Premier ligi, kjer so dobili le dve tekmi. V Ligi prvakov so po polomu v Neaplju (1:4) premagali Ajax z 2:1 in obeta se še napet boj za prvi dve mesti v skupini A.

"Prejeli smo preveč poceni zadetkov. V prejšnjih sezonah smo igrali kompaktneje v obrambi, preveč prostora smo pustili na zadnjih tekmah. Moramo se postaviti bolj skupaj. Vrhunska obramba je prava umetnost in dolgo nam je to zares uspevalo. Zdaj nam ne gre in zavedamo se, da se je treba vrniti k osnovam," je razlagal trener Jürgen Klopp.

Tudi Ronaldo in Messi sta imela krizo ...
"Rangersi so zelo neugodna ekipa z odličnim trenerjem. To bo velik boj, popuščanja ne bo. Lani smo odigrali izjemno sezono v Evropski ligi," je še dodal nemški strokovnjak, ki je v svojem slogu dodal: "Mislite, da Cristiano Ronaldo trenutno poka od samozavesti? To se je v prejšnji sezoni dogajalo Messiju. To se dogaja tudi vsem najboljšim evropskim ekipam."

Xavi pred Interjem: "Tri točke so nujne za nas"

Skupina A, torek ob 21.00:
AJAX – NAPOLI

LIVERPOOL – RANGERS

Lestvica:                          
NAPOLI             2  2 0 0  7:1  6
AJAX               2  1 0 1  5:2  3
LIVERPOOL          2  1 0 1  3:5  3
RANGERS            2  0 0 2  0:7  0

Skupina B, ob 21.00:
CLUB BRUGGE – ATLETICO MADRID

PORTO – BAYER LEVERKUSEN

Lestvica:                           
CLUB BRUGGE        2  2 0 0  5:0  6 
BAYER LEVERKUSEN   2  1 0 1  2:1  3 
ATLETICO MADRID    2  1 0 1  2:3  3 
PORTO              2  0 0 2  1:6  0 

Skupina C, ob 18.45:
BAYERN – VIKTORIA PLZEN

Ob 21.00:
INTER – BARCELONA

Verjetni postavi:

Inter: Onana, Škriniar, de Vrij, Bastoni, Darmian, Barella, Asllani, Mhitarjan, Dimarco, Džeko, Martínez.

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, E. García, Alonso, Gavi, Busquets, Pedri, Dembele, Raphinha, Lewandowski.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

Lestvica:                          
BAYERN             2  2 0 0  4:0  6
BARCELONA          2  1 0 1  5:3  3
INTER              2  1 0 1  2:2  3
VIKTORIA PLZEN     2  1 0 1  1:7  0

Skupina D, ob 18.45:
MARSEILLE – SPORTING LIZBONA

Ob 21.00:
EINTRACHT – TOTTENHAM

Lestvica:                          
SPORTING LIZBONA   2  2 0 0  5:0  6
TOTTENHAM          2  1 0 1  2:2  3
EINTRACHT          2  1 0 1  1:3  3
MARSEILLE          2  0 0 2  0:3  0