Šeško je v Ligi prvakov igral že v Salzburgu, kjer pa ni dosegel gola. Foto: EPA
Šeško je v Ligi prvakov igral že v Salzburgu, kjer pa ni dosegel gola. Foto: EPA

Leipzig je v uvodnem krogu v gosteh premagal Young Boyse s 3:1. Benjamin Šeško je v igro vstopil v 64. minuti, že tri minute pozneje je z glavo zadel, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V začetku sodnikovega podaljška pa je pravočasno utekel v prazen prostor in postavil izid tekme. To je bil 69. gol Leipziga v Ligi prvakov, Šeško pa je postal najmlajši klubski strelec.

Sorodna novica Leipzig s tremi goli do treh točk, Kampl podal za 2:1, Šeško postavil izid tekme

Zahovič edini z več kot desetimi goli
Šeško je torej deveti slovenski strelec v Ligi prvakov, na vrhu je Zlatko Zahovič (11 golov), več kot dva gola pa je dosegel le še Josip Iličić (7).

Marco Rose, trener Leipziga, je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev: "Všeč mi je, kako se ekipa spoprijema z izzivi v zadnjih tednih. Igramo brez kapetana Willija Orbana in Danija Olma. Dobri smo v obrambi, zadovoljen pa sem tudi z igro v napadu. To je miselnost zmagovalcev."

Kampl nosil kapetanski trak
Odsotnost Orbana je pomenila, da je Kevin Kampl drugič v Ligi prvakov ekipo na igrišče popeljal v vlogi kapetana. Kmalu po razveljavljenem golu Šeška je podal Xaverju Schlagerju, ki je zadel za 2:1. 25-letni Avstrijec je bil zadovoljen: "V drugi polčas smo odšli s precej več energije, bolj smo napadali žogo in prostor. Ohranili smo trezno glavo in za to bili nagrajeni. Ob svojem strelu sem pričakoval, da se bo vratar dotaknil žoge in se bo treba boriti za odbitek. No, na srečo je žoga pristala v mreži. Ni pomembno, kdo zabija gole, pomembne so točke."

Kapetan Kevin Kampl. Foto: Reuters
Kapetan Kevin Kampl. Foto: Reuters

Za igralca tekme je bil razglašen Xavi Simons: "Naš načrt je bil, da začnemo z veliko energije in tako vztrajamo vse do konca, a vsak načrt ne gre tako, kot si želimo. To je bila težka tekma in zahteven test pred naslednjo tekmo, ko igramo proti Manchester Cityju. Moramo nadaljevati v tem tempu."

Crvena zvezda dobila prvi polčas proti Cityju
City je v isti skupini premagal Crveno zvezdo s 3:1. Srbi so presenetljivo dobili prvi polčas, na koncu pa je angleški prvak stvari postavil na svoje mesto. Trener Pep Guardiola je bolj kot o tekmecu govoril o lastnih težavah s poškodbami: "Smo v težavah, a imamo igralce s pravo mentaliteto, kar je dobro." Novi na listi poškodovanih je namreč Bernardo Silva, že prej pa so iz istega razloga odsotni Kevin de Bruyne, Jack Grealish, Mateo Kovačić in John Stones.

City začel z zmago, United pred težkim gostovanjem