Erling Haaland je najboljši strelec Lige prvakov z osmimi zadetki. Norvežan je bil najboljši igralec tekme na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana. Foto: Reuters
Erling Haaland je najboljši strelec Lige prvakov z osmimi zadetki. Norvežan je bil najboljši igralec tekme na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana. Foto: Reuters

Dortmundčani v Bundesligi zaostajajo ogromnih 16 točk za vodilnim Bayernom. Šesto mesto je veliko razočaranje in pod vprašajem je celo nastop v Ligi prvakov v naslednji sezoni. Dežurni gasilec Edin Terzić, ki je decembra nasledil Luciena Favreja, je bil pod velikim pritiskom. To je bila njegova največja zmaga.

Suso poskrbel za hitro vodstvo Seville
Andaluzijci so povedli že v 7. minuti. Suso se je odločil za strel s 17 metrov z desnico, Mats Hummels je spremenil smer žogi, ki je presenetila Marwina Hitza in končala za njegovim hrbtom.

Dahoud z izjemnim strelom izenačil
Borussia je izenačila v 19. minuti. Haaland je našel Mahmouda Dahouda, ki si je 23 metrov od vrat naravnal žogo na desnico in jo mojstrsko poslal pod prečko. Vratar Seville Bono je bil prekratek.

Junak avgustovskega finala Evropske lige Luuk de Jong je vstopil šele v 60. minuti. Močno je poživil igro Seville. Foto: Reuters
Junak avgustovskega finala Evropske lige Luuk de Jong je vstopil šele v 60. minuti. Močno je poživil igro Seville. Foto: Reuters

Haaland nerešljiva uganka za obrambo Seville
Črno-rumeni so dobili zalet. Haaland si je izmenjal dvojno podajo z Jadonom Sanchom. Anglež je prek obrambne vrste Seville poslal žogo v kazenski prostor, sijajni norveški napadalec pa je z drsečim štartom s sedmih metrov ukanil Bona.

Dve minuti pred odmorom je kapetan Marco Reus odvzel žogo Alejandru Gomezu in krenil v protinapad. Na desni strani kazenskega prostora je lepo zaposlil Haalanda, ki je z diagonalnim strelom z levico povišal na 1:3.

De Jong vlil nekaj upanja Sevilli
Trener Seville Julen Lopetegui je v drugem polčasu opravil vseh pet menjav. V 72. minuti je vstopil Oscar, ki je imel veliko priložnost za znižanje. Četrt ure pred koncem je s prostega strela z 22 metrov stresel vratnico, žoga se je odbila v vratarja Hitza in nato nazaj v polje.

Šest minut pred koncem je Oscar izvedel prosti strel s polovice igrišča, žogo je poslal v kazenski prostor, obramba Dortmundčanov pa je pozabila na Luuka de Jonga, ki je pritekel iz ozadja in podstavil desnico. Sevilla je ujela priključek, a do izenačenja kljub pritisku v zadnjih minutah ni prišla.

Mehdi Taremi je po 60 sekundah kaznoval veliko napako Rodriga Bentancurja. Foto: Reuters
Mehdi Taremi je po 60 sekundah kaznoval veliko napako Rodriga Bentancurja. Foto: Reuters

Večerne tekme, ko igra himna Lige prvakov, so nekaj posebnega
"Trije goli v gosteh so lep dosežek. Povratna tekma nikakor ne bo lahka, pričakujem popoln napad Seville. Ne vem, zakaj v Bundesligi igramo slabo. Danes sem imel dober občutek od prve minute, vsi smo bili zelo motivirani. Večerne tekme, ko zaigra himna Lige prvakov, so nekaj prav posebnega," je poudaril Haaland.

Taremi kaznoval veliko napako Bentancurja
Trener Juventusa Andrea Pirlo je imel kar nekaj težav. Paulo Dybala je zunaj pogona od sredine januarja in še naprej čuti bolečine v levem kolenu, Leonardo Bonucci pa ima lažje zdravstvene težave od prejšnjega tedna. Juan Cuadrado je v ponedeljek začel vsaj desetdnevno okrevanje zaradi poškodbe stegenske mišice.

Vsi načrti Pirla na stadionu Dragao so se podrli že po 60 sekundah. Rodrigo Bentancur je žogo zelo slabo podal nazaj do vratarja Wojciecha Szczesnyja, Mahdi Taremi je prestregel žogo z drsečim štartom in jo zabil v mrežo.

Cristiano Ronaldo ni imel svojega večera v domovini. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo ni imel svojega večera v domovini. Foto: Reuters

Serijski italijanski prvaki so bili popolnoma brez idej. Ob razglašeni obrambi je Malijec Moussa Marega že po pol minute igre v drugem polčasu povišal na 2:0.

Chiesa dosegel ključni zadetek v gosteh
Alvaro Morata in Aaron Ramsey sta vstopila v nadaljevanju.

Napadalnejša igra se je obrestovala. Federico Chiesa je v 82. minuti zatresel malo mrežico po sijajni akciji Adriena Rabiota po levi strani.

V sodnikovem dodatku je v kazenskem prostoru Porta padel portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, toda glavni sodnik Carlos del Cerro Grande ni pokazal na belo točko.

Haaland blestel v Sevilli, Chiesa vlil upanje Juventusu
Uefa odpovedala mladinsko Ligo prvakov

Izvršni odbor Uefe je po današnjem zasedanju sporočil, da je odpovedal mladinsko Ligo prvakov za sezono 2020/21. Glavni razlog za odpoved tekmovanja so omejitve potovanj med pandemijo koronavirusne bolezni 19. V konkurenci 64 ekip na stari celini bi morala nastopati tudi ljubljanska Olimpija.

Osmina finala, prve tekme:
PORTO – JUVENTUS 2:1 (1:0)
Taremi 2., Marega 46.; Chiesa 82.

Porto: Marchesin, Wilson Manafa, Pepe, Mbemba, Zaidu, Corona (91./Loum), Sergio Oliveira (91./F. Conceicao), Uribe, Otavio (57./Luis Diaz), Marega (66./Grujić), Taremi.

Juventus: Szczesny, Danilo, de Ligt, Chiellini (35./Demiral), Alex Sandro, McKennie (63./Morata), Bentancur, Rabiot, Chiesa, Kuluševski (77./Ramsey), Ronaldo.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)


SEVILLA – BORUSSIA DORTMUND 2:3 (1:3)
Suso 7., de Jong 84.; Dahoud 19., Haaland 27., 43.

Sevilla: Bono, Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Escudero, Fernando, Jordan (72./Oscar), Rakitić (46./Gudelj), Suso (60./de Jong), Gomez (60./O. Torres), En-Nesyri (60./Munir).

Borussia (D): Hitz, Morey, Akanji, Hummels, Guerreiro (77./Passlack), Can, Dahoud (89./Meunier), Bellingham, Reus (80./Brandt), Sancho, Haaland.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 9. marca.


Odigrano v torek:
RB LEIPZIG – LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Salah 53., Mane 58.
(v Budimpešti)

BARCELONA – PARIS SG 1:4 (1:1)
Messi 27./11-m; Mbappe 32., 65., 85., Kean 70.

Povratni tekmi bosta 10. marca.


Torek, 23. februarja, ob 21.00:
LAZIO – BAYERN

ATLETICO MADRID – CHELSEA (v Bukarešti)

Povratni tekmi bosta 17. marca.


Sreda, 24. februarja, ob 21.00:
BORUSSIA (M) – MANCHESTER CITY
(v Budimpešti)

ATALANTA – REAL MADRID

Povratni tekmi bosta 16. marca.