Kante je bil eden ključnih mož na Stamford Bridgeu. Foto: EPA
Kante je bil eden ključnih mož na Stamford Bridgeu. Foto: EPA

Na začetku tekme so hitro povedli z golom Kaia Havertza, Lille je nato hitro odgovoril z boljšo igro, a ni znal zadeti. "Zasluženo smo dobili tekmo, spet nismo prejeli zadetka. To je bil res boj, saj smo igrali proti kakovostni ekipi. Res smo kar precej nihali v igri, a nismo jim pustili, da bi si pripravili velike priložnosti. Težka tekma, a zaslužena zmaga," je bil zadovoljen trener zmagovalcev Thomas Tuchel.

Sorodna novica Vlahović prvo ime dvoboja v Villarrealu, lepa prednost Chelseaja proti Lillu

Trener pohvalil Kanteja
Končni izid je v 63. minuti postavil Christian Pulišić, kar je nemški strateg pripisal spremembam v postavitvi: "Ob polčasu smo se odločili, da malce spremenimo sredino. Nato smo si priigrali nekaj priložnosti in zadeli. Res pa je, da smo po drugem golu malo trpeli. Zelo sem zadovoljen s Kantejem. Na zadnjih tekmah mu ni najbolje šlo, težave je imel s samozavestjo, a danes je odigral zelo dobro."

Kante: Dobri temelji za napredovanje
Prav N'Golo Kante je podal za drugi zadetek in bil razglašen za igralca tekme: "To je bila dobra tekma, še pomembnejši pa je res dober izid. Na začetku smo imeli res nekaj sreče, da smo zadeli. Po tem golu so se začele težave, a z drugim golom smo si postavili dobre temelje za napredovanje."

David: Izkoristili so svoje priložnosti
Član poražene ekipe Jonathan David pa je razmišljal: "So aktualni zmagovalci Lige prvakov, so zares kakovostna ekipa, vedeli smo, da nas ne čaka lahka tekma. Razlika je bila v tem, da so oni izkoristili svoje priložnosti, nam pa je v zaključkih akcij primanjkovalo malo kakovosti, kar nas je stalo boljšega izida."

Napadalec Lilla sicer še ne meče puške v koruzo: "Ko narediš napako na tej ravni, to hitro plačaš in cena ni ravno majhna. Chelsea je taktično zelo dobra ekipa. Nekajkrat smo se znašli v dobrih položajih, a nismo znali zadeti. Vseeno dvoboja še ni konec. Na povratni tekmi bomo pred svojimi gledalci dali vse od sebe."

Juventus si je pripravil dobro izhodišče. Foto: Reuters
Juventus si je pripravil dobro izhodišče. Foto: Reuters

Vlahović zadel ob debiju
V preostali torkovi tekmi sta se Villarreal in Juventus razšla z 1:1. Za Italijane je že po 33 sekundah zadel Dušan Vlahović: "To je bilo res sijajno, da sem zadel ob svojem debiju, to je bilo res čustveno. Sicer ne morem biti 100-odstotno zadovoljen, saj nismo zmagali. Moramo delati trdo, da bomo zmagali na povratni tekmi. Zdaj moramo biti osredotočeni na naslednje tekme."

Parejo ni bil zadovoljen
Za igralca tekme je bil razglašen Parejo, ki je v 66. minuti z lepim golom vrnil gostitelje v igro za skupno napredovanje: "Mislim, da smo bili večji del tekme boljši in da smo si zaslužili zmago, sploh glede na to, kako se je tekma začela, nato pa smo bili res boljši. Nisem zadovoljen, ker smo igrali res dobro. Vedeli smo, da bodo pritiskali, žal smo že v prvi akciji naredili napako, ki nas je stala zadetka."