Uefa pravi, da se je Damir Skomina odločil pravilno. Foto: Reuters
Uefa pravi, da se je Damir Skomina odločil pravilno. Foto: Reuters

V zadnji minuti rednega dela povratne tekme na Parku princev je nogometaš Manchestra Diogo Dalot poskusil z razdalje, strel bi končal za golom Buffona, a je na robu kazenskega prostora žoga v roko zadela branilca Presnela Kimpembeja. Skomina je najprej dosodil kot za Manchester United, a nato so ga poklicali videosodniki in sledila je triminutna prekinitev, po kateri je Koprčan pokazal na belo točko.

Odločitev Damirja Skomine je sprožila burne odzive. Sodniki so Skomino podprli, večina nogometašev pa je menila, da ni bilo namernega igranja z roko. Neymar, zvezdnik PSG-ja, ki zaradi poškodbe ni igral, je vse skupaj označil za sramoto.

Uefa je v uradnem odzivu pojasnila, da razdalja, ki jo je do Kimpembeja preletela žoga, ni bila kratka in da Kimpembejeva roka ni bila blizu njegovega telesa. S tem je povečal površino svojega telesa in preusmeril žogo, ki je letela proti golu.

Marcus Rashford je izkoristil priložnost, zadel z enajstmetrovke, Manchester pa je zmagal z 1:3. S tem je izničil zaostanek s prve tekme (PSG je zmagal z 2:0) in se prebil v četrtfinale Lige prvakov.