Cristiano Ronaldo je bil sproščen na današnjem treningu. V zadnjih dveh sezonah je ostal brez polfinala Lige prvakov, letos pa se mu izmika tudi
Cristiano Ronaldo je bil sproščen na današnjem treningu. V zadnjih dveh sezonah je ostal brez polfinala Lige prvakov, letos pa se mu izmika tudi "scudetto". Foto: EPA

Cristiano Ronaldo je z madridskim Realom osvojil štiri naslove evropskega prvaka (2014, 2016–18), nato pa je prišel v Torino, kjer še ni igral v polfinalu. Predlani je bil v četrtfinalu boljši Ajax, lani pa je Lyon šokiral Juventus že v osmini finala in portugalski zvezdnik si je zaključni turnir avgusta v Lizboni ogledal na televizijskem zaslonu.

Na prvi tekmi je Porto zadel v uvodnih sekundah obeh polčasov, Federico Chiesa pa je v 82. minuti dosegel izjemno pomemben zadetek v gosteh, ki Juventusu omogoča bolj taktično predstavo, saj zadostuje že zmaga z 1:0.

"Mislim, da torkova tekma ne bo spremenila ocene mojega dela v klubu. Vsi se zavedamo, da nas čaka odločilna tekma za napredovanje v Ligi prvakov. To je za nas finalna tekma. Imeli bomo zelo malo prostora, po sredini se jih ne bo dalo prebiti, hitro bo treba krožiti z žogo," je povedal trener Andrea Pirlo, ki računa, da bo izkušeni Giorgio Chiellini vstopil v drugem polčasu. Manjkal bo Paulo Dybala zaradi poškodbe kolena, Danilo je kaznovan.

Conceicao ne bo kalkuliral
Porto je v soboto ugnal Gil Vicente z 2:0. Zadela sta Matheus Uribe in Sergio Oliveira. Zaostanek za vodilnim Sportingom še vedno znaša ogromnih 10 točk.

"Mi želimo dobiti tudi povratno tekmo, ne bomo kalkulirali. Porto se je že večkrat izkazal v izločilnih bojih," je poudaril trener Sergio Conceicao.

Erling Haaland je v izjemni formi. Branilcem Bayerna ga ni uspelo ustaviti in zelo so si oddahnili, ko je moral po uri igre zapustiti zelenico. Foto: EPA
Erling Haaland je v izjemni formi. Branilcem Bayerna ga ni uspelo ustaviti in zelo so si oddahnili, ko je moral po uri igre zapustiti zelenico. Foto: EPA

Nov velik test za Dortmundčane po porazu v Münchnu
Na drugi torkovi tekmi bo Sevilla gostovala v Dortmundu. Borussia je prvo tekmo dobila s 3:2, dvakrat je zadel Erling Haaland. Izjemni norveški napadalec je v soboto zvečer v uvodnih devetih minutah dvakrat matiral Manuela Neuerja na Allianz Areni. V nadaljevanju je Bayern po zaslugi najboljšega strelca Bundeslige Roberta Lewandowskega prišel do velike zmage s 4:2.

"Analizirali smo sobotni poraz, zdaj pa nas čaka nov velik izziv. Ponoviti bo treba predstavo iz Seville, kjer smo igrali zelo agresivno. Preboj v četrtfinale bi nam pomenil ogromno, saj nam ta dosežek v zadnjih letih ni uspel," je razmišljal kapetan Marco Reus.

10,5 milijona evrov lepa nagrada v kriznih časih
Športni direktor Michael Zorc se zaveda, da je nagrada 10,5 milijona evrov zelo dobrodošla, saj je Borussia izgubila 26 milijonov evrov v preteklega pol leta. Stadion Westfalen je bil namreč vseskozi prazen. V normalnih časih bi 81.365 gledalcev plačalo vstopnico za torkov spektakel pod žarometi.

Trener Sevilla Julen Lopetegui je prepričan, da bo povratna tekma zelo napeta, če bodo zadeli prvi. Foto: EPA
Trener Sevilla Julen Lopetegui je prepričan, da bo povratna tekma zelo napeta, če bodo zadeli prvi. Foto: EPA

Terzić pričakuje, da bo Sevilla prikazala pravi obraz
Trener Edin Terzić ne bo mogel računati na poškodovanega Jadona Sancha, Raphael Guerreiro in Giovanni Reyna še nista pripravljena za vseh 90 minut. Haaland je moral v Münchnu zapustiti zelenico po uri igre, saj ga je Jerome Boateng zadel v peto. Poškodba ni huda in v torek bo lahko začel tekmo.

"Lani smo odigrali odlično tekmo proti PSG-ju v osmini finala na domačem stadionu, a to ni bilo dovolj. Pričakujem, da bo Sevilla prikazala popolnoma drugačen obraz," je pojasnil Terzić, ki bo naslednjo sezono znova v vlogi pomočnika. Glavni trener Dortmunda bo Marco Rose.

Sevilla je doživela dva poraza proti Barceloni, zelo je bil grenek tisti v polfinalu pokala z 0:3 na Camp Nouu. 120 minut se je zelo poznalo ta konec tedna, ko je bil Elche boljši z 2:1.

Sodnik Coltescu z razvpite tekme v Parizu na hladnem do konca sezone
Evropska nogometna zveza je izrekla suspenz romunskemu sodniku Sebastianu Constantinu Coltescuju zaradi neprimernega obnašanja na razvpiti tekmi skupinskega dela Lige prvakov med PSG-jem in turškim Basaksehirjem iz Carigrada, ki je bila prekinjena 8. decembra lani v Parizu.

Srečanje v francoski prestolnici je bilo prekinjeno v 13. minuti zaradi rasistične opazke romunskega sodnika Coltescuja, ki je temnopoltega pomočnika trenerja turškega moštva Pierra Weboja označil za črnca.

Coltescu je bil v vlogi četrtega sodnika in glavnemu sodniku je signaliziral, da je bil glasen pomočnik trenerja pri Basaksehirju Pierre Webo, ki ga je Coltescu označil z izrazom "ta črni tukaj".

Po tem incidentu so igralci obeh ekip protestno zapustili igrišče na Parku princev in jo dokončali šele naslednji dan. Na njej so pravico delili nizozemski sodniki, končala pa se je z zmago domače ekipe s 5:1.

Uefa je disciplinski postopek zoper Coltescuju in Octavianu Sovreju sprožila februarja letos, oba pa sta bila pod drobnogledom zaradi kršenja 11. člena. Coltescu je bil suspendiran do konca sezone, njegov kolega pa je dobil opomin. Oba romunska sodnika se bosta morala do 30. junija letos udeležiti tudi posebnega izobraževalnega programa Uefe.


Osmina finala, povratne tekme, torek ob 21.00:
JUVENTUS – PORTO 1:2

Verjetni postavi:
Juventus:
Szczesny, Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro, Chiesa, Rabiot, Arthur, Ramsey, Morata, Ronaldo.

Porto: Marchesin; Manafa, Pepe, Diogo Leite, Zaidu, Sergio Oliveira, Uribe, Otavio, Corona, Marega, Taremi.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


BORUSSIA DORTMUND – SEVILLA 3:2

Verjetni postavi:

Borussia (D): Hitz, Meunier, Can, Hummels, Schulz, Delaney, Bellingham, Dahoud, Reus, Hazard, Haaland.

Sevilla: Bounou, Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna, Jordan, Fernando, Ocampos, Rakitić, Gomez, En-Nesyri.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


Sreda ob 21.00: ,
LIVERPOOL – RB LEIPZIG 2:0
(v Budimpešti)

Verjetni postavi:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Phillips, Robertson, Jones, Wijnaldum, Thiago, Jota, Salah, Mane.

Leipzig: Gulacsi, Adams, Mukiele, Upamecano, Klostermann, Haidara, Kampl, Nkunku, Olmo, Forsberg, Poulsen.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)


PARIS SG – BARCELONA 4:1

Verjetni postavi:

Paris SG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa, Gueye, Paredes, di María, Verratti, Mbappe, Icardi.

Barcelona: ter Stegen, Mingueza, Lenglet, Umtiti, Dest, de Jong, Busquets, Pedri, Alba, Messi, Dembele.

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)


Torek, 16. marca, ob 21.00:
MANCHESTER CITY – BORUSSIA (M) 2:0

REAL MADRID – ATALANTA 1:0

Sreda, 17. marca, ob 21.00:
BAYERN – LAZIO 4:1

CHELSEA – ATLETICO MADRID 1:0

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.