Real ima v španskem prvenstvu kar osem točk prednosti pred Barcelono, po zmagi na el classicu s 3:1 je položaj za Madridčane precej boljši. V Ligi prvakov popravnih izpitov ni veliko in pritisk pred tekmama z Interjem je velik. Foto: EPA
Real ima v španskem prvenstvu kar osem točk prednosti pred Barcelono, po zmagi na el classicu s 3:1 je položaj za Madridčane precej boljši. V Ligi prvakov popravnih izpitov ni veliko in pritisk pred tekmama z Interjem je velik. Foto: EPA

Kraljevi klub je pred dvema tednoma na domači zelenici izgubil proti Šahtarju z 2:3, prejšnji torek pa je bil po 87 minutah v izgubljenem položaju v Mönchengladbachu. Borussia je vodila z 2:0 in imela tudi priložnosti za tretji zadetek. Karim Benzema in Casemiro sta rešila Real, ki je točko osvojil v 93. minuti (2:2).

Položaj je vseeno zapleten in na naslednjih dveh tekmah proti Interju si španski prvaki ne smejo več privoščiti medlih predstav.

"Za nas je to finalna tekma in tak bo tudi naš pristop. Dobro poznam ekipo Interja. Čaka nas zahtevna naloga. Naš cilj je jasen – želimo osvojiti Ligo prvakov. Lani nam ni uspelo. Nogomet se je spremenil, ni več majhnih ekip. Vsi znajo igrati nogomet. Vsaka zmaga v skupinskem delu me zelo osreči," je na novinarski konferenci razmišljal Zinedine Zidane, ki je popeljal Real do treh zaporednih naslovov evropskega prvaka (2016–18).

Inter bo na stadionu Alfreda Di Stefana precej oslabljen, saj bosta manjkala Romelu Lukaku in Alexis Sanchez. Že v soboto proti Parmi se je zelo poznalo, da brez nosilcev igre ne gre. Ivan Perišić je v 92. minuti z glavo rešil točko (2:2).

Zidane se zaveda, da je tekma z Interjem ključna

Klopp: V Bergamu nas čaka največji izziv v tej skupini
V skupini B bo derbi vodilnih ekip v Bergamu, kjer bo Atalanta gostila Liverpool. Angleški prvaki ne blestijo, a pridno zbirajo točke in so znova na vrhu Premier lige, v Ligi prvakov pa so z dvema povprečnima predstavama osvojili maksimalnih šest točk.

"Čaka nas največji izziv v tej skupini Lige prvakov. Nikoli ni lahko priti do uspeha proti Atalanti. Njihova igra me spominja na Leeds. Imajo uigran sistem, ki se ga 100-odstotno držijo. Zares so disciplinirano moštvo," je poudaril trener Jürgen Klopp.

Zadnji dve prvenstveni tekmi je odločil Diogo Jota. Napadalec, ki je poleti prišel iz Wolverhamptona, se je izkazal za veliko okrepitev.

"Diogo Jota je v najboljših letih. Res je prava okrepitev, ima že dovolj izkušenj na najvišji ravni. Zavedal sem se, da se bo hitro prilagodil, saj je tudi Wolverhampton igral zelo intenzivno in sprememba ni bila velika," je dodal najbolj priljubljen nemški strateg.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini ima več težav. Marten De Roon in Robin Gosens sta poškodovana.

"Velika čast je, da se bomo srečali s tako slavno ekipo. Klopp je prava referenca med trenerji. Vsaka točka proti Liverpoolu bo štela dvojno, saj je to najboljša ekipa v naši skupini."

David je vodja obrambe Bayerna. V Salzburgu bo še posebej motiviran. Foto: EPA
David je vodja obrambe Bayerna. V Salzburgu bo še posebej motiviran. Foto: EPA

Alaba nima več na mizi ponudbe za podaljšanje pogodbe
Evropski prvak Bayern bo gostoval v Salzburgu. David Alaba se bo vrnil v domovino, glavna tema pa je znova, da noče podaljšati pogodbe.

28-letni Avstrijec ima veljavno pogodbo do junija 2021. Njegov agent Pini Zahavi zahteva petletno pogodbo, na leto pa naj bi zaslužil neverjetnih 25 milijonov evrov. 125 milijonov evrov vodstvo Bayerna seveda ni pripravljeno odšteti.

"Alaba ima za agenta požrešno pirajo, ki želi naš denar. Mi smo aktualni evropski prvaki, boljšega kluba trenutno ni in seveda je edina težava višina pogodbe. Z njegovim očetom se odlično razumeva, vendar ga je Zahaviju uspelo prepričati. Neverjetno je predvsem dejstvo, da si želi Zahavi honorar več kot 10 milijonov evrov tudi zase pri celotnem poslu," je pred dvema mesecema povedal alfa in omega kluba Uli Hoeness.

V nedeljo je predsednik Bayerna Herbert Hainer poudaril, da je vodstvo kluba počakalo do konca oktobra, nove ponudbe za Alabo pa ne bo.

Na današnji novinarski konferenci se je vse vrtelo okoli položaja Alabe. "Zelo srečen sem, da igram za Bayern. Škoda, da vsebina pogajanj ni ostala interna. V javnost so pricurljale vsote, ki niso resnične. Prav zaradi tega sem zelo razočaran," je pojasnil Alaba.

Flick ostal brez okuženega branilca Süleja
Hansi Flick, ki je 3. novembra lani postal glavni trener, je zelo nezadovoljen, da se toliko govori o Alabi. Po tekmi v Salzburgu sledi v soboto še derbi Bundeslige na stadionu Westfalen v Dortmundu.

"Imamo dve zahtevni tekmi ta teden. Res ni primeren trenutek, da se pogovarjamo o zapletih na pogajanjih. Alaba je odličen nogometaš in izjemen človek. Želim si, da bi tudi v naslednjih sezonah igral za Bayern. Prepričan sem, da bo še naprej igral na vrhunski ravni in ga te debate ne bodo vrgle iz tira," je skušal žogo umiriti Flick, ki je v letu dni osvojil kar pet lovorik in postal tudi trener leta v Evropi.

Branilec Niklas Süle je imel pozitiven izvid testa na novi koronavirus. 25-letni nemški reprezentant je v hišni karanteni in mu gre dobro. Izpustil bo tekmi v Salzburgu in Dortmundu.

Vezist Bayerna Serge Gnabry je pred kratkim izpustil nekaj tekem, ker je bil v samoosamitvi, a se je pozneje izkazalo, da je bil izvid njegovega testa lažno pozitiven na novi koronavirus.

Ajax na Dansko le s 17 igralci
Ajax je na gostovanje v Herning, kjer bo igral proti Midtjyllandu, odpeljal le 17 nogometašev. V klubu imajo kar enajst igralcev, ki so okuženi z novim koronavirusom. Med potniki na Dansko ni Dušana Tadića, Davyja Klaassena, Andreja Onanaja, Ryana Gravenbercha in Maartena Stekelenburga.

Trener Ajaxa Erik Ten se zaveda, da morajo njegovi izbranci proti Midtjyllandu osvojiti vseh šest točk na naslednjih dveh srečanjih. Foto: EPA
Trener Ajaxa Erik Ten se zaveda, da morajo njegovi izbranci proti Midtjyllandu osvojiti vseh šest točk na naslednjih dveh srečanjih. Foto: EPA

Ajax ima v Ligi prvakov po dveh krogih le točko, danska vrsta pa je še brez točke.

V Verbičevem Dinamu prav tako enajst pozitivnih
Tudi pri Dinamu iz Kijeva imajo precej težav z okužbami z novim koronavirusom. Kot je sporočil klub, katerega član je tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič, je imelo na testiranju na covid-19 pozitiven izvid testa šest igralcev ter pet članov strokovnega štaba. V sredo zvečer jih čaka zahtevno gostovanje v Barceloni.

"Testiranje je pokazalo pozitivne izide pri Georgiju Citajšviliju, Denisu Garmašu, Mikkelu Duelundu, Aleksandru Karavajevu, Tudorju Beluceju in Mikoli Šaparenku," so sporočili iz kluba in dodali, da je imel pozitiven izvid testa tudi pomočnik trenerja Emil Karas in še štirje člani osebja. Dodajajo pa, da se vsi počutijo dobro in so v samoosamitvi.

3. krog, torek, skupina A, ob 18.55:
LOKOMOTIV MOSKVA – ATLETICO MADRID

Ob 21.00:
SALZBURG – BAYERN

Verjetni postavi:

Salzburg: Stanković, Ulmer, Wöber, Ramalho, Kristensen, Szoboszlai, Junuzović, Camara, Mwepu, Koita, Berisha.

Bayern: Neuer, Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez, Kimmich, Goretzka, Müller, Tolisso, Coman, Lewandowski.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)

Lestvica:                          
BAYERN             2  2 0 0  6:1  6
ATLETICO MADRID    2  1 0 1  3:6  3
SALZBURG           2  0 1 1  4:5  1
LOKOMOTIV MOSKVA   2  0 1 1  3:4  1

Skupina B, ob 18.55:
ŠAHTAR DONECK – BORUSSIA (M)

Ob 21.00:
REAL MADRID – INTER

Verjetni postavi:

Real Madrid: Courtois, Lucas Vazquez, Varane, Ramos, Mendy, Valverde, Casemiro, Kroos, Asensio, Benzema, Hazard.

Inter: Handanović, D'Ambrosio, de Vrij, Bastoni, Hakimi, Barella, Brozović, Vidal, Young, Martínez, Perišić.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)

Lestvica:                          
ŠAHTAR DONECK      2  1 1 0  3:2  4
BORUSSIA (M)       2  0 2 0  4:4  2
INTER              2  0 2 0  2:2  2
REAL MADRID        2  0 1 1  4:5  1

Skupina C, ob 21.00:
PORTO – MARSEILLE

MANCHESTER CITY – OLYMPIACOS

Lestvica:                          
MANCHESTER CITY    2  2 0 0  6:1  6
PORTO              2  1 0 1  2:3  3
OLYMPIACOS         2  1 0 1  1:2  3
MARSEILLE          2  0 0 2  0:4  0

Skupina D, ob 21.00:
ATALANTA – LIVERPOOL

Verjetni postavi:

Atalanta: Gollini, Toloi, Palomino, Djimsiti, Depaoli, Pašalić, Freuler, Mojica, Gomez, Zapata, Muriel.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Williams, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Milner, Shaqiri, Minamino, Jota.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)

MIDTJYLLAND – AJAX

Lestvica:                          
LIVERPOOL          2  2 0 0  3:0  6
ATALANTA           2  1 1 0  6:2  4
AJAX               2  0 1 1  2:3  1
MIDTJYLLAND        2  0 0 2  0:6  0