Marcello Lippi bo v Južnoafriški republiki z Italijo branil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Marcello Lippi bo v Južnoafriški republiki z Italijo branil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Radomir Antić
Pod vodstvom Radomirja Antića je Srbija osvojila prvo mesto v kvalifikacijski skupini za letošnje svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Nogometaše čaka težko delo v kvalifikacijah

Selektor naših zahodnih sosedov, ki so nosilci skupine, Marcello Lippi je po žrebu v Varšavi dejal: "Naša skupina je zelo izenačena in uravnotežena, v njej bodo nastopili kar trije udeleženci letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki. Srbija in Slovenija bosta vsekakor naša najbolj zahtevna tekmeca. Naša prednost je, da nastopamo v skupini, v kateri sodeluje šest reprezentanc. Najbolj zahtevna se mi zdi skupina G, v kateri so poleg Anglije še Črna gora, Wales, Bolgarija in Švica." 61-letni italijanski strokovnjak je pred štirimi leti "azzure" popeljal do naslova svetovnega prvaka.

Srbi veseli, da se bodo pomerili z Italijo
"Smo edina kvalifikacijska skupina, v kateri bodo nastopili kar trije udeleženci letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki. Ta podatek je lepo opozorilo, da je pred nami zahtevna naloga, do vseh kvalifikacijskih tekmecev pa bomo imeli enak odnos," pa je nasprotnike pokomentiral Radomir Antić. Pod njegovim vodstvom so "orli" v kvalifikacijski skupini za letošnji mundial osvojili prvo mesto pred favoriziranimi Francozi.

"Osebno sem si želel, da dobimo Italijo. Sam sem vedno optimist. Nedvomno ne bo lahko, saj vemo, kaj Italija pomeni v svetovnem nogometu. Zagotovo bo pravi moški boj, a kot sem že dejal, sem optimist," je pred srečanjema z Italijani navdušen srbski reprezentant Milan Jovanović, ki pa se v svoji izjavi ni dotaknil slovenske reprezentance: "O Estoniji ne vem veliko. Vem le to, da so bili v skupini za svetovno prvenstvo skupaj z Belgijo ter Bosno in Hercegovino. Obe izbrani vrsti z Estonci nista imeli večjih težav. Tu ne vidim prevelike ovire. Ferski otoki so pa že dokazali, da je proti njim težko igrati."

Severni Irci ne bodo potrebovali posebne motivacije
"Skupina je težka, a sam rad igram proti velikim reprezentancam, saj tako ni treba posebej motivirati igralcev. Tri reprezentance so se uvrstile na svetovno prvenstvo, kar je dokaz moči naše skupine. Prepričan sem, da se bo igral dober nogomet in da lahko vsak odvzame točke vsakemu," je po žrebu povedal strateg na klopi Severne Irske Nigel Worthington.

Na zadnji lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je Italija na četrtem mestu, Srbija na 19., Slovenija na 33., Severna Irska na 40., Estonija na 104. in Ferski otoki na 118. mestu.

Nogometaše čaka težko delo v kvalifikacijah