Londonska podzemna železnica je najbolj praktično prevozno sredstvo za potovanje po britanski prestolnici. Foto: Reuters
Londonska podzemna železnica je najbolj praktično prevozno sredstvo za potovanje po britanski prestolnici. Foto: Reuters

V pisarni TfL (Transport for London), kjer se ukvarjajo z mestnim prometom, napovedujejo izpad skoraj celotne priljubljene podzemne železnice, saj naj bi se stavki pridružila večina strojevodij. TfL je zato že pozval prebivalce, naj v četrtek potujejo z drugimi oblikami prevoza ali kar peš.

S stavko želijo vozniki uresničiti svojo zahtevo po fleksibilnejšem delovnem času in manj delovnih urah ob koncih tedna. Londonska podzemna železnica, najstarejša na svetu, sicer na leto prevozi kar okrog 1,37 milijarde potnikov oziroma 3,7 milijona na dan.

Škoti proti Sloveniji brez Browna in Armstronga
Medtem pa iz Glasgowa prihaja novica, da bo škotska nogometna reprezentanca ključni tekmi proti Slovaški in Sloveniji za preboj na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji igrala brez vezistov Stuarta Armstronga (stegenska mišica) in Scotta Browna (mečna mišica). Zadnji se je poškodoval na sredini tekmi Lige prvakov Celtica proti Anderlechtu, Armstrong je bil poškodovan že pred omenjeno tekmo. Slabo novico za škotsko reprezentanco je sporočil Brendan Rodgers, trener Celtica, za katerega igrata oba nogometaša: "Scott in Stuart bosta manjkala nekaj naslednjih tednov. Škoda je za oba, škoda je za nas in za Škotsko."

Škotska je v skupini F na četrtem mestu in mora za dodatne kvalifikacije dobiti obe tekmi, najprej četrtkov obračun s Slovaško (5. oktober) in zatem tri dni pozneje (8.) še s Slovenijo.