Nemci so novembra izgubili s Španijo s 6:0, zdaj jih je na njihovem igrišču premagala še Severna Makedonija. Nič kaj spodbudnega za Joachima Löwa pred evropskim prvenstvom. Foto: Reuters
Nemci so novembra izgubili s Španijo s 6:0, zdaj jih je na njihovem igrišču premagala še Severna Makedonija. Nič kaj spodbudnega za Joachima Löwa pred evropskim prvenstvom. Foto: Reuters

Nemci so do tekme v Duisburgu nazadnje kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo izgubili leta 2001, ko jih je Anglija premagala s 5:1.

Nemška tiskovna agencija DPA je po tekmi analizirala razplet, po porazu 1:2 se porajajo številna vprašanja, povezana tudi s selektorjem Joachimom Löwom. Ta je pred kratkim že napovedal, da se bo poslovil po letošnjem EP-ju, a je nov poraz spodbudil tudi zamisli, da bi to morda moral narediti že prej.

"Seveda smo zelo razočarani. Igra ni bila takšna, kot smo jo imeli na prvih dveh tekmah v kvalifikacijah. Za nas je to hud udarec, ki pa ima svoje razloge. Po drugi strani pa smo imeli svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili, kar bi tudi lahko vplivalo na razplet," je dejal selektor Nemčije.

Sorodna novica Werner zgrešil prazna vrata, Elmas pa šokiral Nemce

"Že drugič gremo na daljši reprezentančni premor z neprijetno popotnico bolečega poraza. Toda zdaj je pomembno, da ne izgubimo upanja, da vsi skupaj prevzamemo odgovornost za to, tako igralci kot trenerji. Ne smemo izgubiti prave smeri pred tako pomembnim turnirjem," je dejal o vplivih poraza na bližnje evropsko prvenstvo. Nemci so dobili še eno zaušnico po novembrskem porazu proti Španiji, ki je bila boljša kar s 6:0.

Navijači po podvigu nad elfom navdušeno sprejeli Makedonce

Poraz pa je spet sprožil pritiske, da bi moral Löw v ekipo vrniti nekatere igralce, ki se jim je pred časom odpovedal, predvsem Thomasa Müllerja in Matsa Hummelsa. "V prihodnjih dneh in tednih bomo intenzivno razmišljali o sestavi ekipe. Vse bomo še enkrat preučili in se potem odločili. Vsekakor nas čaka še nekaj dela," pa je bil o tej temi še skrivnosten Löw.

"Tega si ne bi smeli dovoliti. Ne samo, da smo izgubili, dobili smo dva lahka gola. Mi pa smo imeli svoje priložnosti in nismo zadeli. Najbolj me skrbi, ker zdaj dva meseca ne bomo imeli tekem. Konec maja pa bomo morali biti v pravi formi," je bil samokritičen Ilkay Gündogan, ki je bil na tej tekmi kapetan in kot eden redkih dobil pozitivno oceno, navsezadnje je z zadeto enajstmetrovko poskrbel tudi za izenačenje na 1:1.