Gabriel Jesus je za sinje modre dosegel 95 golov. Foto: Reuters
Gabriel Jesus je za sinje modre dosegel 95 golov. Foto: Reuters

25-letnik je četrta poletna okrepitev topničarjev, potem ko so v klub že prej prišli vezist Fabio Vieira, vratar Matt Turner in še en napadalec Marquinhos.

Jesus je zapustil Manchester City po petih letih in pol. Na 236 tekmah je zabil 95 golov. S sinje modrimi je osvojil štiri naslove angleškega prvaka, tri ligaške pokale in en FA-pokal.

"Užitek je bil igrati za Manchester City. Čutim, da sem boljši igralec kot takrat, ko sem prišel v klub. Osvojiti enajst lovorik je čudovit dosežek, še posebej so mi pri srcu štirje naslovi angleškega prvaka. Rad bi se zahvalil vsem v Manchester Cityju," je povedal Jesus, ki je dobil dovoljenje za odhod, potem ko so angleški prvaki podpisali pogodbo z norveškim napadalcem Erlingom Haalandom.

Phillips za šest let v Manchester City

26-letni Kalvin Phillips je z Manchester Cityjem podpisal šestletno pogodbo. "Yorkshirski Pirlo" se je pod vodstvom nekdanjega trenerja Leedsa Marcela Bielse razvil v raznovrstnega vezista, ki lahko opravlja več vlog.

"Izjemno sem vesel, da sem prišel v Manchester City, najboljšo ekipo v državi. Igral bom pod vodstvom najboljšega trenerja in zaradi tega sem vzhičen. Sanje so se mi uresničile," je povedal Phillips.

Angleški reprezentant je v prejšnji sezoni zaradi poškodb odigral le 20 tekem, a se je vrnil pravočasno, da se je Leeds rešil izpada. Za mesto v ekipi se bo boril z Rodrijem, ki je standardni član udarne enajsterice Pepa Guardiole.