Erik ten Hag bo poskušal vrniti Manchester United na pota stare slave. Foto: EPA
Erik ten Hag bo poskušal vrniti Manchester United na pota stare slave. Foto: EPA

"V zadnjih štirih letih v Ajaxu je Erik dokazal, da gre za enega izmed najvznemirljivejših in najuspešnejših trenerjev v Evropi. Njegova ekipa je igrala atraktivno in napadalno. Veliko priložnosti je dajal mladim igralcem," je v izjavi za uradno spletno stran kluba dejal športni direktor John Murtough.

"V pogovoru nas je navdušil z dolgoročno vizijo, kako vrniti Manchester na stopnjo, ki si jo v klubu želimo, in odločnost, da to doseže," je še dodal Murtough.

Ten Hag bo na klopi zamenjal Ralfa Ragnicka, ki je rdeče vrage prevzel konec novembra po odhodu Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Ten Hag kot trener vodi Ajax vse od leta 2017. V letih 2019 in 2020 je doma z njim osvojil tako pokal kot prvenstvo, leta 2019 pa je klub popeljal tudi v polfinale Lige prvakov. Letos je Ajax v predtekmovanju Lige prvakov dosegel šest zmag, nato pa izpadel v osmini finala proti Benfici.

Manchester Unitedu v tej sezoni ne gre po načrtih. V angleškem prvenstvu so šele na šestem mestu in jih čaka še krčevit boj za uvrstitev v Ligo prvakov. V tem tekmovanju so letos izpadli v osmini finala, kjer jih je izločil Atletico Madrid.