"Pričakovanja so pozitivna, čaka nas zahtevno, lepo srečanje za konec sezone. Pokal je proti rivalu in popolnoma jasno je, da bo tekma zahtevna, a pričakovanja so takšna, da bomo pokal dobili mi," je na novinarski konferenci v Celju dejal mariborski trener Darko Milanič.

Mariborčani so zadnjo tekmo z Olimpijo izgubili s 3:0. A kot zagotavljajo, jih je ta poraz pred finalom pokala le še dodatno motiviral. Foto: www.alesfevzer.com

"Zadnja medsebojna tekma lahko vpliva in bo vplivala. To, kar se je zgodilo, bo naše vodilo na tej tekmi," je o vplivu zadnjega derbija na pokalni obračun in domačem porazu z 0:3 dejal mariborski trener.

Pred finalom pokala med Olimpijo in Mariborom

Milanič: Fantje niso več optimalni, a so v dobrem stanju
"Fantje so na treningih
pokazali, da želijo osvojiti pokal. Ne bojim se pomanjkanja motivacije, a smo na koncu zahtevne sezone. Fantje niso več v optimalnem stanju, so pa v dobrem stanju za ta del sezone. Vidim željo, nimamo veliko težav in mislim, da bodo v teh dneh vsi našli svoj osebni motiv in vse skupaj dali v moštveno zgodbo," je o iskanju motivov za konec sezone dejal Milanič.

Hotić: Na zadnjem derbiju smo imeli slab dan
Na mariborski igralski strani je pričakovanja strnil Dino Hotić: "Težka tekma, igramo proti rivalu, ki je dober nasprotnik, naredili pa bomo vse, da pokal dvignemo mi." Z motivacijo v mariborski slačilnici ni težav, pravi Hotić: "To je še ena priložnost za dokazovanje in še ena lovorika, ki jo lahko dobiš. Vsak finale se igra na zmago. Vsi smo osredotočeni na to zadnjo tekmo, potem pa na počitnice. Na zadnjem derbiju smo imeli slab dan, a smo šli dalje in zdaj jim lahko vrnemo."

Olimpija je odločena, da ubrani lovoriko. Foto: www.alesfevzer.com

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je po 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije najvišjo kazen spet izrekel državnemu prvaku Mariboru, ki bo zaradi navijaškega prižiganja bakel in drugih izpadov na tribuni na tekmi s Krškim (2:0) plačal kazen 4.500 evrov. Maribor je v končani sezoni prve lige dobil za skupno 51.570 evrov kazni, na drugem mestu po kaznovanosti so podprvaki iz prestolnice Olimpija, ki je odštela 33.560 evrov.

Hadžić: Odločale bodo malenkosti
Olimpija brani pokalno zmago, a se njen trener Safet Hadžić zaveda, da bo težko: "To bo težka tekma, Maribor je kakovostna ekipa, v vsakem primeru pa bomo tekmo skušali dobiti. Malenkosti bodo odločale o zmagovalcu."

Čeprav je pred kratkim sklenil novo dveletno pogodbo, pravi, da to na finale ne vpliva: "Denar in pogodbe so stvar, ki prihajajo po uspehih ali neuspehih. Če me poznate, pa veste, da se osredotočam samo na delo." Hadžić v trenerski karieri proti Mariboru še ne pozna poraza: "To je res, bo pa to težko nadaljevati. Maribor je kakovostno moštvo, ima svojo filozofijo. V četrtek moramo dati 200 odstotkov, da dobimo tekmo."

Pri Olimpiji večjih težav s poškodbami nimajo, zaradi znanih zapletov z vodstvom kluba pa ne bo igral Rok Kronaveter. A Hadžić je poudaril, da bo zaupal vsem, ki bodo stopili na igrišče. Na mariborski strani je že nekaj časa poškodovan Dare Vršič, na zadnjih treningih pa sta se poškodovala še Jan Mlakar in Gregor Bajde.

Suljić: Lahko nam uspe tudi brez Roka
"To je posebna tekma v sezoni. Za nas je to priložnost, da dobimo lovoriko. A pokazali smo že, da z Mariborom lahko igramo in znamo igrati, in upam, da bo pokal spet v Ljubljani,"
pa je o igralskem pričakovanju zmajev dejal Asmir Suljić.

Zadnjega derbija zaradi kartonov ni igral, zato bo tokrat želja še večja: "Maribor je dovolj velik motiv. To bo tekma, na kateri lahko pokažeš, kaj znaš in zmoreš, in upam, da bomo mi dvignili pokal. Da, pogrešali bomo Roka, toda tisti, ki bomo ob 20.15 v četrtek na igrišču, bomo morali dati vse od sebe. Mislim, da nam bo tudi brez njega uspelo."

Za zdaj so za finale prodali 6.000 vstopnic, pred finalom in med njim pa bodo prireditelji strogo ločili navijače obeh ekip, zaradi večjega tveganja pa bodo vstopnice za finale tokrat personalizirane.

POKAL SLOVENIJE

FINALE, Celje

Četrtek ob 20.15:
OLIMPIJA - MARIBOR