Tim Matavž je imel v pretekli sezoni veliko težav s poškodbami, zaradi česar se je znašel na stranskem tiru PSV-ja. Pozimi je bilo že vse dogovorjeno za prestop v Rubin Kazan, a nato slovenski napadalec ni prestal zdravniškega pregleda. Foto: EPA
Tim Matavž je imel v pretekli sezoni veliko težav s poškodbami, zaradi česar se je znašel na stranskem tiru PSV-ja. Pozimi je bilo že vse dogovorjeno za prestop v Rubin Kazan, a nato slovenski napadalec ni prestal zdravniškega pregleda. Foto: EPA
Kevin Kampl
Kevin Kampl je eden ključnih igralcev Salzburga, izkazal pa se je tudi že v slovenski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž je novi član nemškega prvoligaša Augsburga. 25-letni Šempetrc je nazadnje igral za PSV Eindhoven na Nizozemskem, zdaj pa je z Augsburgom podpisal petletno pogodbo, ki se bo iztekla 30. junija 2019.

Štiri milijone evrov odškodnine
Nemški in nizozemski klub, Matavž je za PSV v 102 nastopih dosegel 44 golov, nista razkrila podrobnosti prestopa, a mediji poročajo o odškodnini, ki naj bi znašala štiri milijone evrov.

"Tim Matavž svojih strelskih sposobnosti ni pokazal le v Eindhovnu, ampak tudi v slovenski reprezentanci. Prepričani smo, da bo s svojimi sposobnostmi lahko pomagal naši ekipi v ligi," je ob podpisu pogodbe dejal poslovodja kluba Stefan Reuter.

Ostra konkurenca v napadu
"Veselim se novega izziva v nemški ligi. Dobro, da sem zamudil le prve dni priprav. Zdaj bom lahko v miru spoznal svoje nove soigralce in novo okolje, da se bom čim prej lahko vključil v ekipo in bomo potem skupaj lahko krenili v novo sezono," je za spletno stran kluba povedal Matavž, ki bo nosil dres s število 23.

Sicer pa je Matavž že tretja okrepitev Augsburga v tem tednu. Pred njim sta klub okrepila tudi napadalca Shawn Parker in Nikola Djurdjić, skupaj pa je v bavarskem klubu zdaj že šest napadalcev. Augsburg, ki v Nemčiji velja za enega skromnejših klubov, je lani zasedel dobro 8. mesto.

Kampl z novo pogodbo ostaja rdeči bik
Kljub pričakovanjem, da se bo v nemško 1. Bundesligo preselil tudi v pretekli sezoni najbolj vroči slovenski nogometaš, bo Kevin Kampl še naprej igral nogomet v avstrijski Bundesligi.

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo. V prihodnjih sezonah imamo s klubom še velike načrte. V avstrijski ligi želimo ubraniti naslov prvaka, prav tako pa želimo igrati v Ligi prvakov," je dejal Kampl.

23-letni in 180 cm visoki Kampl je v Salzburg prišel leta 2012 iz Bayer Leverkusna za 3,5 milijona evrov. Višina nove pogodbe še ni znana. Po poročanju avstrijskih medijev pa naj bi Kampl pogoje v pogodbi še izboljšal. Kampl je v pretekli sezoni z rdečimi biki osvojil dvojno krono.