Nogometaši Feyenoorda so se veselili osvojitve pokala Johana Cruyffa. Foto: EPA
Nogometaši Feyenoorda so se veselili osvojitve pokala Johana Cruyffa. Foto: EPA

Redni del srečanja se je končal z 1:1, podaljška pa niso igrali. 28-letni Matavž, ki se je pred dobrim mesecem vrnil na Nizozemsko, kjer je pred leti blestel pri Groningenu in PSV-ju, je prvi streljal z bele točke, a je avstralski vratar Brad Jones njegov poskus obranil. Jones se je izkazal tudi pri drugem strelu reprezentanta Kosova Milota Rashice, Feyenoord pa je bil uspešen pri vseh štirih strelih ter po letih 1991 in 1999 tretjič osvojil superpokal oziroma pokal Johana Cruyffa.

Nogometaši iz Rotterdama, ki so v pretekli sezoni prvič po 18 letih postali nizozemski prvaki, so povedli v 7. minuti, ko je po podaji z leve strani mrežo zatresel osamljeni Jens Toornstra. Zanimiv dogodek se je zgodil v 55. minuti, ko so gostje po prekršku nad Matavžem v kazenskem prostoru najprej neuspešno zahtevali 11-metrovko, takoj zatem pa je Feyenoord na drugi strani iz protinapada še enkrat spravil žogo za golovo črto. A je sodnik najprej razveljavil zadetek zaradi nedovoljenega položaja, po ogledu videoposnetka pa še dosodil strel z bele točke za Vitesse, s katere je Alexander Büttner izenačil na 1:1 (glej posnetek spodaj!).

Matavž, ki je dobro igral in zadeval v pripravljalnem obdobju, je bil na zelenici vso tekmo. Vitesse se je konec aprila na istem stadionu veselil prve lovorike v 125-letni zgodovini kluba, v finalu pokala je bil z 2:0 boljši od AZ Alkmaarja. Z enakim izidom je Feyenoord pred domačimi gledalci izločil že v četrtfinalu. Nizozemsko prvenstvo se bo začelo prihodnji konec tedna.
Jokić dosegel sploh prvi gol v tujini
Sobota je bila uspešnejša za Bojana Jokića, ki je na tekmi 4. kroga ruskega prvenstva dosegel zadetek ob zmagi Ufe nad Ahmatom iz Groznega (do letos se je ta klub imenoval Terek) s 3:2. V 80. minuti je izenačil na 1:1. To je sploh prvi klubski gol Kranjčana po njegovem odhodu v tujino iz Gorice pred desetimi leti.
V prvi slovenski ligi je edini zadetek na 64 tekmah v statistiko vpisal 27. maja 2006, ko je mrežo zatresel na srečanju Nafta - Gorica, ki se je končalo z 1:4. Tudi v slovenski reprezentanci je v 84 nastopih mrežo zatresel le enkrat - na prijateljski tekmi proti Katarju marca 2010 (4:1).

Ufa je še brez poraza na četrtem mestu na lestvici z osmimi točkami, tretji Ahmat pa je doživel prvi poraz.