Pri Barceloni je v zadnji sezoni pestro, med drugim so zamenjali tudi trenerja – odšel je Ernesto Valverde, prišel pa Quique Setien. Foto: Reuters
Pri Barceloni je v zadnji sezoni pestro, med drugim so zamenjali tudi trenerja – odšel je Ernesto Valverde, prišel pa Quique Setien. Foto: Reuters

"Mogoče je, da nam bo premor koristil. Najprej moramo videti, ali se bo Liga prvakov sploh nadaljevala, in preveriti, kako smo pripravljeni," je 32-letni Messi povedal v pogovoru za španski časnik Sport. Barcelona je na prvi tekmi osmine finala z Napolijem igrala 1:1, povratne tekme v Barceloni pa še ni bilo, saj so bila zaradi epidemije vsa nogometna tekmovanja prekinjena.

Februarja je bil Argentinec precej skeptičen in je izjavil, da v takšni formi Barcelona ne more postati evropski prvak. "Igrati moramo bolj konstantno in ne smemo delati neumnih napak, kot jih delamo že vso sezono," je povedal takrat.

Messi zdaj zveni bolj optimistično: "Nikoli nisem dvomil o naši ekipi in zagotovo lahko dobimo vsako tekmovanje, vendar ne na način, kot smo igrali to sezono."

Sorodna novica Dan D 12. junija; 32 dni tekme vsak dan

V španskem prvenstvu je Barcelona pred premorom vodila z dvema točkama prednosti pred Realom. Predsednik La lige Javier Tebas je povedal, da bi se prvenstvo lahko nadaljevalo v petek, 12. junija. V pogovoru za Mundo Deportivo je Messi podprl želje vodstva tekmovanja, da se liga čim prej nadaljuje.

"Povsod obstaja tveganje za okužbo. Ko zapustite hišo, tveganje že obstaja, zato mislim, da o tem ne morete preveč razmišljati, ker drugače ne boste želeli nikamor ven."

"Vendar tudi razumemo, da je nujno treba upoštevati protokole in sprejeti vse možne zaščitne ukrepe. Vrnitev na treninge je prvi korak, vendar se ne smemo s tem zadovoljiti in moramo še naprej sprejemati vse potrebne previdnostne ukrepe ter sprejeti neizogibno, torej da bomo igrali nogomet, a na tekmah za zaprtimi vrati stadionov, brez gledalcev."