Michal Probierz. Foto: EPA
Michal Probierz. Foto: EPA

Probierz ima za sabo dolgo igralsko in pozneje trenersko kariero, v kateri sta bila njegova največja uspeha osvojitev poljskega pokala in superpokala z Jagiellonio Bialystok leta 2010 in Cracovio leta 2020. Vodil je tudi mlado poljsko reprezentanco do 21 let.

Michal Probierz je zamenjal Santosa, ki je bil tretji tuji selektor poljske reprezentance. Portugalec je ekipo vodil slabih devet mesecev. Santos je izgubil zaupanje poljske nogometne zveze po porazu z 0:2 proti Albaniji, zaradi česar se je Poljska znašla v zelo nezavidljivem položaju v skupini E v kvalifikacijah za Euro 2024.

Poljska je trenutno četrta v skupini s šestimi točkami s petih tekem in štiri točke zaostaja za vodilno Albanijo. Druga Češka in tretja Moldavija imata dve točki več, uvrstitev na prvenstvo stare celine pa si bosta izborili prvo- in drugouvrščeni reprezentanci. Slabši od Poljakov so trenutno le Ferski otoki.

"Verjamemo, da je Probierz najboljša rešitev. Želimo mu vso srečo," je dejal predsednik poljske nogometne zveze Cezary Kulesza.