Darko Milanič bi pri Leedsu treniral tudi nadarjenega slovenskega igralca Žana Benedičiča, ki v Angliji igra na posoji iz Milana. Foto: Reuters
Darko Milanič bi pri Leedsu treniral tudi nadarjenega slovenskega igralca Žana Benedičiča, ki v Angliji igra na posoji iz Milana. Foto: Reuters

46-letni Milanič se mora le še dogovoriti za sporazumno prekinitev pogodbe z avstrijskim Sturmom, nato pa bo najverjetneje prevzel trenutno 14. moštvo angleške druge lige, t. i. "championshipa", poroča BBC-jev radio.

Milanič je v svoji trenerski karieri najbolj zaslovel med petletnim delovanjem na klopi večkratnih slovenskih prvakov iz Ljudskega vrta, pred tem je vodil tudi Primorje in Gorico. Od leta 2013 vodi graški Sturm.

Sobota je bila v avstrijskem prvenstvu uspešna za nekdanjega Milaničevega varovanca pri Mariboru in Sturmu Roberta Berića. V dresu Rapida je ob zmagi nad vodilnim Pellets WAC-em s 3:0 zadel kar dvakrat, v 37. in 48. minuti za 1:0 in 2:0. Igral je do 87. minute. Pri gostih je Tadej Trdina na zelenici preživel 62 minut.

Z zadnjim, s katerim ima sicer pogodbo do leta 2016, pa mu preboj v avstrijski vrh ni uspel. Lani je klub pod njegovim vodstvom v Evropi doživel sramoto, ko ga je izločil islandski Breidablik, v domačem prvenstvu pa je Sturm nato osvojil peto mesto in ostal brez nastopa v evropskih tekmovanjih, trenutno pa je štajerska ekipa celo na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice.

Leeds, klub slavne preteklosti, ki je pred 13 leti igral tudi v polfinalu Lige prvakov, je po slabem štartu v sezono konec avgusta odpustil Dava Hockdaya. Ekipo začasno vodi trener mladinskega pogona Neil Redfearn.

Milaniča naj bi si želel kontroverzni lastnik kluba Massimo Cellino, ki je klub prevzel aprila letos.

V belgijskem prvenstvu je za Slavišo Stojanovićem druga tekma, ki pa se je končala precej manj uspešno kot prva. Po remiju proti vodilnemu Anderlechtu z 2:2 je namreč zadnji na lestvici Lierse tokrat v gosteh pri četrtouvrščenem Westerloju klonil kar s 6:1, čeprav je povedel z 0:1.