Trener Olimpije Savo Milošević je po tekmi športno priznal poraz svojih varovancev proti boljšim Portugalcem. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Olimpije Savo Milošević je po tekmi športno priznal poraz svojih varovancev proti boljšim Portugalcem. Foto: www.alesfevzer.com

Portugalski kolektiv je v naslednji krog tekmovanja, v katerem se bo pomeril s Partizanom, napredoval s skupnim izidom 3:0. Glavnino dela je Santa Clara opravila že na domači tekmi, ki jo je dobila z 2:0, napredovanje je v Stožicah le še potrdila, potem ko je že minuto po prihodu na zelenico v drugem polčasu edini zadetek na tekmi dosegel Rui Costa.

Ne glede na izid sem zadovoljen s tem, kar so fantje danes pokazali proti izjemno močnemu tekmecu. Dobro je, da smo videli in občutili pravi evropski nogomet. Prepričan sem, da nam bo to veliko dalo. Imamo štiri, pet obetavnih fantov, na katere lahko računamo, moramo pa biti z njimi potrpežljivi.

Savo Milošević, trener Olimpije

Portugalci so v slovensko prestolnico sicer pripotovali precej zdesetkani, v kadru so imeli zaradi okužb z novim koronavirusom le 14 nogometašev, od teh zgolj enega vratarja. A to jim ni predstavljalo večjih ovir, z dobršno mero potrpežljivosti so strli gostitelje, ki bodo morali na morebitno evropsko jesen počakati vsaj še leto dni.

Alpavz navijačev jim je veliko pomenil
"Čestitke tekmecu, v tem trenutku so veliko močnejša ekipa, čestitke pa tudi mojim fantom. Če sem iskren, mislim, da smo šli celo čez maksimum, ki smo ga trenutno sposobni. Aplavz navijačev po tekmi nam veliko pomeni. Za nas je bila to velika izkušnja in priložnost, da vidimo, kje smo in kaj nam manjka. Ne glede na izid sem zadovoljen s tem, kar so fantje danes pokazali proti izjemno močnemu tekmecu. Dobro je, da smo videli in občutili pravi evropski nogomet. Prepričan sem, da nam bo to veliko dalo. Imamo štiri, pet obetavnih fantov, na katere lahko računamo, moramo pa biti z njimi potrpežljivi. To je proces, ne gre čez noč. Tudi v državnem prvenstvu ne bo lahko, ekipe so neugodne in precej izenačene," je po tekmi povedal Olimpijin trener Savo Milošević.

V oči bode predvsem statistični podatek, da Ljubljančani v več kot 180 minutah igre niti enkrat niso sprožili strela v okvir vrat nasprotnika. "Moč tekmeca je bila takšna, da je bilo zelo težko priti v položaj in si sploh pripraviti priložnost," je priznal srbski strateg, rojen sicer v Bosni in Hercegovini.

Djalo Aldair je po dobri uri igre sicer zatresel mrežo Santa Clare, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Foto: www.alesfevzer.com
Djalo Aldair je po dobri uri igre sicer zatresel mrežo Santa Clare, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Foto: www.alesfevzer.com

Gotovo je zmagala boljša ekipa, Santa Clari moramo zaželeti srečo na naslednjih tekmah. Pokazali smo nekoliko boljšo sliko kot na prvi tekmi, vsak posameznik je dal vse od sebe, a na tej ravni je bilo to žal premalo. Tekmeci so bili v obrambi fizično zelo močni, hitri in organizirani.

Timi Max Elšnik, kapetan Olimpije

Sodobni nogomet je izjemno hiter
V evropskih tekmovanjih je tako ostala zgolj Mura, ki je v četrtek izločila Žalgiris v Vilni. Ob Olimpiji sta evropski jeseni že predtem v slovo pomahali ekipi Maribora in Domžal. "Premalo časa sem še tu, da bi dajal poglobljene ocene, to tudi ne bi bilo korektno. Splošni vtis pa je, da, podobno kot v Srbiji, manjka hitrost. Sodobni nogomet je izjemno hiter, ne gre samo za hitrost teka, ampak za hitrost sprejemanja odločitev, hitrost, kako se znajdeš v prostoru, hitrost reakcij," je še povedal Milošević.

Elšnik: Gotovo je zmagala boljša ekipa
Da so bili nogometaši Sante Clare preprosto boljši, je po tekmi priznal tudi kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik. "Gotovo je zmagala boljša ekipa, Santa Clari moramo zaželeti srečo na naslednjih tekmah. Pokazali smo nekoliko boljšo sliko kot na prvi tekmi, vsak posameznik je dal vse od sebe, a na tej ravni je bilo to žal premalo. Tekmeci so bili v obrambi fizično zelo močni, hitri in organizirani. Prišli smo sicer v nekaj položajev, ki bi jih morali bolje izkoristiti, saj bi se lahko iz njih znašli v resni priložnosti. Vedno so bili blizu in takoj v bloku. V bližini kazenskega prostora moramo biti konkretnejši in mirnejši," je povedal 23-letnik.

Olimpija priznala premoč Santi Clari
Ramos: Na neugoden položaj smo se dobro odzvali

"Zelo zadovoljni smo. Odigrali smo dobro tekmo, zrelo in potrpežljivo smo nadzorovali dogajanje na zelenici. Ta zmaga je za tiste, ki niso mogli biti tu z nami. Veliko igralcev, trenerjev in drugega osebja je moralo zaradi okužb z novim koronavirusom ostati na Portugalskem. Na neugoden položaj smo se dobro odzvali. Vedeli smo, da bo Olimpija boljša kot na prvi tekmi. Naš osnovni cilj je bil, da imajo naši tekmeci čim manj časa žogo. To je bilo zelo pomembno, saj smo gostiteljem s tem zatrli upanje, da bi preobrnili izid," je po tekmi povedal trener Santa Clare Daniel Ramos. Portugalci so imeli tudi težave na poti v Slovenijo. Ker so morali v Portu čakati na nadomestno letalo, ker se je v motor letala zaletela ptica, so v Ljubljano prišli z večurno zamudo šele v sredo pozno zvečer.