Tio Cipot. Foto: www.alesfevzer.com
Tio Cipot. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je povedla po pol ure igre po napaki gostujoče obrambe in odvzeti žogi. Strelec je bil Cipot po podaji Nejca Gradišarja.

Sedem minut pozneje je Svit Sešlar iz kota poslal sijajen predložek pred vrata Bosne, žogo pa je z glavo v mrežo zabil Zeljković.

Dvoboj bi se nato moral še bolj odviti v slovensko korist, saj je Slovenija v 43. minuti dobila enajstmetrovko, ko je Vuković v kazenskem prostoru povlekel Nina Milića. A darilo je zapravil Sešlar. Sprva mu je Muhamed Šahinović ubranil strel z bele pike, nato pa je z glavo žogo poslal mimo gola.

Mile Aćimović. Foto: www.alesfevzer.com
Mile Aćimović. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so večino drugega polčasa na zelenici preživeli z igralcem več od tekmeca, saj si je v 49. minuti Tarik Muharemović prislužil še drugi rumeni karton.

Po slabih desetih minutah nadaljevanja bi lahko prednost Slovenije bila znova višja, a je Marcel Ratnik stresel vratnico. Gradišar se je kmalu zatem sam znašel pred gostujočim vratarjem, a je Šahinović dobil dvoboj iz oči v oči.

Slovenci so zmago potrdili v sodnikovem podaljšku, ko so žogo spet odvzeli bosanski obrambi, Pišek pa je nato natančno zaključil.

Naslednja tekma varovance Milenka Aćimovića v lovu na EP čaka v začetku septembra proti francoskim vrstnikom.

Mladi Slovenci ugnali BiH

KVALIFIKACIJE ZA EP U-21, Skupina H:

SLOVENIJA – BiH 3:0 (2:0)
Cipot 30., Zeljković 37., Pišek 92.
RK: Muharemović 49./BiH
Sešlar je v 44. minuti zapravil 11-m.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija: Turk, Ilenič, Ratnik, Kuzmič, Milić (90./Đapo), Begić (75./Perc), Sešlar (82./Pišek), Zeljković, Ostrc, Gradišar (75./Flakus Bosilj), Cipot (82./Brest).

Bosna in Hercegovina: Šahinović, Omerović (77./Račić), Šušić, Muharemović, Mujkić (77./ Hadžibeganović), Karić (46./Mehmedović), Vuković, Stajić (56./Božičković), Kulašin (46./Rozić), Bristić, Šakota.

Rumeni kartoni: Sešlar, Begić, Milić; Vuković, Muharemović, Bristrić, Šakota.

Torek:
AVSTRIJA – CIPER

Lestvica:                          
SLOVENIJA          5  4 0 1  9:5 12
FRANCIJA           4  3 0 1 15:3  9
AVSTRIJA           4  2 1 1  5:2  7
BiH                5  1 0 4  4:10 3
CIPER              4  0 1 3  2:15 1

Na EP, ki bo prihodnje leto na Slovaškem, se uvrstijo zmagovalci devetih skupin in trije najboljši drugouvrščeni. Preostalih šest gre v dodatne kvalifikacije.