Aljoša Matko je na začetku drugega polčasa zadel vratnico. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko je na začetku drugega polčasa zadel vratnico. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Milenka Ačimovića so se veselili tretje zmage, s katero so ob štirih remijih na lestvici na tretjem mestu vsaj začasno prehiteli Kosovo, ki bo v Angliji gostovalo v petek. Slovenci priložnosti, da bi igrali na evropskem prvenstvu, nimajo več. Proti skromnim Andorcem, s katerimi so imeli težave na prvi tekmi, ki so jo dobili z 1:0, so pričakovano prevladovali na igrišču.

Andorci so v dozdajšnjem delu kvalifikacij dosegli le en gol, prejeli pa so jih 19. Takoj so se postavili na svojo polovico in z obrambno igro poskušali priti do ugodnega izida. Do 22. minute so dopustili nekaj strelov od daleč, resnih priložnosti pa ne, nato pa so vendarle klonili, potem ko jim v gneči pred kazenskim prostorom ni uspelo razčistiti nevarnega položaja, žogo postali le do branilca Dušana Stojinovića, ki pa se je v kazenskem prostoru odlično znašel in žogo z desno nogo poslal v mrežo.

Do odmora je dve priložnosti zapravil Nino Žugelj, eno pa David Zec, od daleč je s strelom poskušal tudi Mitja Ilenič, že takoj na začetku drugega dela pa je Aljoša Matko zadel vratnico. Po uri igre je igro zapustil, njegova zamenjava Tjaš Begić pa ni potreboval niti minute, da se je vpisal med strelce. Izkoristil je napačno podajo vratarja in z diagonalnim strelom z desne strani postavil končni izid.

Do konca tekme se je priložnost ponudila še enemu rezervistu Davidu Flakusu Bosilju, a je bil z glavo nenatančen, tako da se izid ni spremenil.

V zadnjem krogu bo Slovenija v ponedeljek gostovala v Angliji.

Mladi Slovenci gladko odpravili Andoro v Kranju

SKUPINA G, Kranj:
SLOVENIJA – ANDORA 2:0 (1:0)
200; Stojinović 22., Begić 62.

Slovenija: Turk, Ilenič, Stojinović, Zec, Kurtovič, Zabukovnik, Vešner Tičić, Jevšenak (88./ Antolin), Žugelj (88./Sešlar), Prelec (73./Flakus Bosilj), Matko (61./Begić).

Andora: Rabelo, Izquierdo (76./Palou), Gomes, Babot, Guillen (86./Robinat), Ruiz, (76./Alonso), Pubill (86./Matesos), Boutarfas, Vales, Fernandez, Balastegui (71./Rente).

Sodnik: Iwan Griffith (Wales).

Ponedeljek:
ANGLIJA – SLOVENIJA

Lestvica:                              
ANGLIJA         8  7 1 0 20:5  22      
ČEŠKA           9  6 1 2 16:6  19      
SLOVENIJA       9  3 4 2  9:6  13      
KOSOVO          8  3 2 3  7:7  11      
ALBANIJA        9  3 0 6  8:16  9      
ANDORA          9  0 0 9  1:21  0      

Prvouvrščene ekipe iz vsake skupine se uvrstijo na EP, drugouvrščene pa gredo v dodatne kvalifikacije.