Jose Mourinho je s Chelseajem osvojil tri naslove angleškega prvaka. Z Manchester Unitedom je bil zmagovalec Evropske lige. Foto: Reuters
Jose Mourinho je s Chelseajem osvojil tri naslove angleškega prvaka. Z Manchester Unitedom je bil zmagovalec Evropske lige. Foto: Reuters

Mourinho je podpisal pogodbo z Londončani do konca sezone 2022/23. "Kakovost ekipe in mladinskega pogona me navdušuje. Delo s temi nogometaši me je privabilo v ekipo ," je povedal Mourinho.

Zadovoljen je bil tudi predsednik kluba Daniel Levy: "Z Mourinhem smo dobili enega najboljših trenerjev na svetu. Ima bogastvo izkušenj, zna navdihniti ekipi in je odličen v taktičnem delu. Osvajal je naslove v vseh klubih, ki jih je treniral. Prepričani smo, da bo v garderobo prinesel novo energijo."

Tottenham, lanski finalist Lige prvakov, je v torek zvečer po slabem začetku sezone odpustil Pochettina, ki je bil na klopi Spursov vse od maja 2014.

56-letni Portugalec je nazadnje vodil Manchester United, ki ga je po dveh letih in pol odpustil 18. decembra lani.

Mourinho si je ime na nogometni sceni ustvaril v Portu, ki ga je leta 2004 popeljal do naslova v Ligi prvakov. Pot ga je nato vodila v Chelsea, s katerim je preživel štiri uspešne sezone, nato pa je odšel v Milano k Interju.

Z Italijani je v sezoni 2009/2010 osvojil trojno krono in ovenčan s slavo najboljšega trenerja na svetu je prevzel Real Madrid. Tam je bil do konca sezone 2013, ko se je s klubom sporazumno razšel.

"Special One", kot se je sam poimenoval, se je junija 2013 vrnil v Anglijo in drugič prevzel Chelsea. Maja 2015 je z Londončani osvojil tretji naslov angleškega prvaka, že naslednjo sezono pa se je krivulja obrnila krepko navzdol - in po devetih porazih na uvodnih 16 prvenstvenih tekmah se je decembra 2015 s klubom razšel sporazumno.

Po pol leta premora je sklenil triletno pogodbo z Manchester Unitedom, ki pa ga ni mogel popeljati na pota stare slave. Kljub številnim okrepitvam se Rdečim vragom ni uspelo zavihteti na angleški vrh, in decembra 2018 se je po slabem uvodu v sezono vodstvo kluba odločilo za njegovo odstavitev.