Mura bo 24. junija naskakovala svoj drugi pokalni naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Mura bo 24. junija naskakovala svoj drugi pokalni naslov. Foto: www.alesfevzer.com

Kidričane je v 15. minuti načel Luka Šušnjara, usodo Kidričanov pa sta na začetku drugega polčasa zapečatila Luka Bobičanec in Amadej Maroša. Igralec tekme Bobičanec je v zaključku izkoristil še enajstmetrovko.

Sorodna novica Kdo bo pograbil zgodovinsko priložnost in stopil na prag Evrope?

Prekmurci so vzeli mero Aluminiju že pred štirimi dnevi, ko so s 3:1 dobili prvenstveni obračun.

Mura je igrala v finalu Pokala Slovenije tudi v letih 1994 in 1995. Za drugi naslov se bo 24. junija pomerila z zmagovalcem drugoligaškega dvoboja med Kalcerjem Radomljami in Nafto, ki bo v sredo ob 17.30.

Končni izid je morda malce previsok glede na dogajanje na igrišču. Začetek tekme je bil zelo izenačen. Mura je v vodstvo prišla po četrt ure, ko je Šušnjara dokaj srečno pretvoril v zadetek podajo Kaia Cipota. Ta je z desne strani poslal močno žogo v sredino, Maroša je žogo preusmeril, zadel Šušnjaro, od katerega se je odbila za golovo črto.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Nato so pritisnili Kidričani. Sredi prvega dela so si v treh minutah priigrali tri velike priložnosti, toda žoga ni hotela v mrežo. Na drugi strani je bil v 38. minuti spet sam pred vratarjem Matejem Kovačićem Bobičanec, ki pa je streljal mimo gola. Aluminij je ob koncu prvega dela zadel še okvir vrat, vendar je bil predhodno že piskan prepovedani položaj.

Tudi drugi del so podjetneje začeli Štajerci, a so hitro doživeli hladno prho. Odločitev o zmagovalcu je padla med 55. in 64. minuto. Bobičanec je najprej izkoristil napako Aljaža Ploja pri postavljanju nedovoljenega položaja, devet minut pozneje pa je bil Hrvat še podajalec, ko je v polno zadel Maroša. Ta je bil uspešen iz drugega poskusa, pri prvem je vratar Kovačić žogo odbil, toda še enkrat je prišla do Maroše, ki je bil v drugo uspešnejši.

Kidričani so imeli po visokem zaostanku še nekaj priložnosti, še enkrat pa so zadeli Prekmurci. Po protinapadu je Kovačić zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Bobičanec.

Mura prek Aluminija v finale Pokala Slovenije
Šimundža: Če želiš zmagati, moraš biti na izredno visokem nivoju

POKAL SLOVENIJE
POLFINALE, polfinale, Brdo pri Kranju

Aluminij – MURA 0:4 (0:1)
Šušnjara 15., Bobičanec 55., 83./11-m, Maroša 64.

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Petek, Ploj, Klepač, Jakšić, Šaka (61./Muminović), Čermak (61./Horvat), Matjašič (77./Pečnik), Vrbanec (68./Marinšek), Živković (68./Bosilj).

Mura: Obradović, Kous, Gorenc, Maruško, Šturm, Horvat, Kouter, Bobičanec, Šušnjara (59./Karničnik), Cipot (67./Mandić), Maroša (74./Žižek).

Rumeni kartoni: Pantalon, Kovačić; Kous, Kouter, Maroša, Karničnik.

Sreda ob 17.30:

KALCER RADOMLJE – NAFTA 1903

Finale bo 24. junija na Brdu pri Kranju.