Si želite na svetovno prvenstvu v Južnoafriško republiko? Zagotovljene vstopnice za slovenske navijače ste že zamudili. Foto: Buenos Dias images
Si želite na svetovno prvenstvu v Južnoafriško republiko? Zagotovljene vstopnice za slovenske navijače ste že zamudili. Foto: Buenos Dias images
"Čutim Južno Afriko"
Večina Slovencev bo za nogometaše pesti stiskala doma ob spremljanju TVS 2 in MMC-jevega portala. Foto: MMC RTV SLO
Končana varna prodaja vstopnic za JAR

V sredo opoldne se je končala tretja faza prodaje vstopnic za letošnji mundial. Kot je v sporočilu za javnost zapisal vodja trženja pri Nogometni zvezi Slovenije Uroš Stanič, si bo tekmi Slovenije z Anglijo v Port Elisabethu in ZDA v Johannesburgu ogledalo po približno tisoč slovenskih navijačev, dvoboj z Alžirijo pa naj bi na v Polokwaneju spremljalo polovico manj rojakov.

Za nakup je zdaj potrebna tudi sreča
"Ime 'varna faza prodaje' izhaja iz dejstva, ker si je bilo samo do 13. januarja moč zagotoviti vstopnice za tekme svoje reprezentance. Za slovenske navijače je bilo tako do danes praktično rezerviranih več kot 3000 sedežev za tekmi z Alžirijo in Anglijo ter več kot 5000 za tekmo z ZDA. Po današnjem koncu te faze naj bi FIFA neprodane 'navijaške kvote' ponudila v odkup našim tekmecem, nakar bodo sledile nove prodajne faze, o katerih bo FIFA sproti obveščala, marsikaj pa je že objavljeno na strani www.fifa.com. Na tem spletnem naslovu se je v okviru tretje prodajne faze še do 22. januarja moč potegovati za splošne vstopnice na vseh tekmah, kar pa za bolj zanimive tekme skoraj gotovo pomeni žreb med posameznimi prijavami. Ta bo bo 1. februarja. 9. februarja se začne predzadnja splošna prodajna faza, tako da bomo Slovenci najkasneje takrat ugotovili, ali je na voljo še kaj vstopnic za slovenske tekme z Anglijo in ZDA, po katerih je največje povpraševanje iz držav naših angleško govorečih nasprotnic," je na spletni strani slovenske krovne zveze zapisal Stanič.

Ena tekma za dva tisoč, vse tri za štiri tisoč
Po neuradnih podatkih NZS-ja bo junija v JAR potovalo več kot tisoč posameznikov, večino z aranžmaji uradne potovalne agencije reprezentance Kompas, ki pa bo šele v prihodnjih dneh objavil pakete, ki vključujejo ogled dveh ali vseh treh tekem naše reprezentance na največjem svetovnem dogodku. Do zdaj je agencija za okoli dva tisoč evrov ponujala samo pakete za posamezne tekme, medtem ko sta dve drugi agenciji (TAO Turizem in TenTours) ponudila 13-dnevni paket z vsemi tremi tekmami po ceni 3.789 oz. 3.799 evrov.

Končana varna prodaja vstopnic za JAR