Marco Russ. Foto: EPA
Marco Russ. Foto: EPA

Naredi se krvna slika, tam lahko pogledate tudi tumorske označevalce. To je vsekakor možnost, ki jo morate imeti v mislih, ne vzame veliko časa. Lahko pa nedvomno prepreči hujše posledice.

Marco Russ, nekdanji nogometaš

36-letniku so leta 2016 odkrili raka na modih. Pozneje je bil zaradi te diagnoze tudi operiran. Nekdanji nogometaš frankfurtskega Eintrachta je predlagal, da bi igralce v prihodnosti na običajnih zdravniških pregledih pregledali tudi za raka na modih. "Mislim, da bi bilo dobro o tem razmisliti in to vključiti v standardni zdravniški pregled športnika. Zdravniki pregledajo srce in pljuča, lahko bi opravili tudi pregled mod. To sta le dve minuti," je dejal Russ za DPA.

Na krvni sliki se pogledajo tumorski označevalci
Pretekli teden so pri novem napadalcu Dortmunda Sebastienu Hallerju prav tako odkrili tumor na modih, pred nekaj tedni pa je v Dortmundu kot nova okrepitev Borussie opravil le standardni zdravniški pregled za nogometaše. Ker se je igralec po treningu počutil slabo, so v klubu opravili podrobnejše zdravniške preglede, ki so razkrili, da ima 28-letnik raka na modih. "Naredi se krvna slika, tam lahko pogledate tudi tumorske označevalce. To je vsekakor možnost, ki jo morate imeti v mislih, ne vzame veliko časa. Lahko pa nedvomno prepreči hujše posledice," je še dodal Russ. Tumorje so pred kratkim prav tako odkrili pri Marcu Richterju iz Herthe in Timu Baumgartlu iz Uniona Berlina.