Na Otoku so se pred tekmami Premier lige na vseh stadionih spomnili nesrečnega nogometaša. Foto: Reuters
Na Otoku so se pred tekmami Premier lige na vseh stadionih spomnili nesrečnega nogometaša. Foto: Reuters

Preiskovalci iz treh držav, Francije, Argentine in ZDA, sicer še niso potrdili izvora najdbe, kot poročajo angleški mediji, pa je skoraj gotovo, da gre za nesrečno letalo.

Letalo izginilo pri otoku Guernsey
Argentinski nogometaš Emiliano Sala je prejšnji ponedeljek zvečer poletel iz Nantesa v Wales, da bi s tamkajšnjim klubom Cardiffom podpisal pogodbo. Zasebno letalo, na katerem je bil poleg nogometaša le še pilot, je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu.

28-letni nogometaš je pred poletom v Cardiff preko aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal zvočno sporočilo, v katerem se zdi, da se je šalil, nato pa se je usoda kruto poigrala z njim: "Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu, saj jutri začenjamo treninge. Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, če bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste ... Oče, resnično me je strah."

Letos dosegel 13 zadetkov
Sala je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, v tej sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so vzbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov. Svojemu novemu valižanskemu klubu, ki je ta čas na 18. mestu prvenstvene lestvice, naj bi Sala pomagal v boju za obstanek med elitno druščino.