Izjemni napadalec Luka Jović je v dresu Eintracht v letošnji sezoni dosegel že 15 golov v Bundesligi. Natančen je bil tudi v Wolfsburgu. Foto: Reuters
Izjemni napadalec Luka Jović je v dresu Eintracht v letošnji sezoni dosegel že 15 golov v Bundesligi. Natančen je bil tudi v Wolfsburgu. Foto: Reuters

Nemci so odigrali prvo tekmo v tem letu in prvo, odkar je selektor Löw iz ekipe črtal Jeroma Boatenga, Matsa Hummelsa in Thomasa Müllerja. To je bila v zadnjih dveh tednih glavna tema vseh nogometnih omizij v Nemčiji (Doppelpass, Wontorra, Sky 90). Tudi časopisi so se razpisali o odločni potezi selektorja, ki se je odločil ponuditi priložnosti mlajšim igralcem. Mnenja so zelo deljena ...

Löw se bo srečal s Hoenessom
Vsi trije zvezdniki Bayerna so seveda ogorčeni nad to odločitvijo. Löw je privolil v sestanek s predsednikom Bayerna Ulijem Hoenessom, na katerem eden najvplivnejših ljudi v zgodovini nemškega nogometa želi pojasnila o tem, zakaj se je selektor odločil v sklopu prenove reprezentance izpustiti tri zveneča imena bavarskega nogometnega kluba oziroma o načinu, kako je to sporočil javnosti teden dni pred odločilno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Liverpoolu.

"Dogovorila sva se, da se kmalu srečava," je za Bild povedal Höness, ki ni zadovoljen z odločitvijo Löwa. 30-letni Boateng, 30-letni Hummels in 29-letni Müller so za elf zbrali skupaj 246 nastopov, predstavljali so tudi jedro moštva, ki je leta 2014 v Braziliji zmagalo na svetovnem prvenstvu. Lanski polom Nemcev na SP-ju v Rusiji je Löwa prisilil, da začne graditi novo reprezentančno zgodbo.

Jović zadel z glavo
V obrambi so začeli Lukas Klosetermann, Jonathan Tah, Niklas Süle in Marcel Halsetnberg. Srbi so na Volkswagen Areni povedli v 12. minuti, ko je Nemanja Maksimović po kotu s hrbtom podaljšal žogo do Luke Jovića. Napadalec Eintrachta je bil natančen z glavo s petih metrov.

Joker Leon Goretzka je rešil Nemce. Foto: Reuters
Joker Leon Goretzka je rešil Nemce. Foto: Reuters

Navijači žvižgali ob odmoru
Najlepšo priložnost za izenačenje v prvem polčasu je imel Timo Werner, ki mu osem minut pred odmorom s petih metrov ni uspelo ukaniti Marka Dmitrovića. na drugi strani je Adem Ljajić v 41. minuti neoviran z desetih metrov streljal prek vrat. Več kot 26.000 gledalcev seveda ni bilo zadovoljnih s predstavo v prvem polčasu, zato so igralce pospremili z žvižgi v garderobo.

Na začetku drugega polčasa je priložnost v vratih dobil Marc-Andre ter Stegen. Že pred tekmo je bilo dogovorjeno, da bo ob odmoru zamenjal Manuela Neuerja. Vstopila sta tudi Marco Reus in Leon Goretzka.

Goretzku le uspelo izenačiti
Nemci so silovito pritiskali, zadetek je visel v zraku. V 62. minuti je Ilkay Gündogan že preigral vratarja Dmitrovića, a je Maksimović odbil žogo z golove črte. V 69. minuti je Goretzka izenačil z natančnim strelom s 15 metrov po podaji Reusa.

Krstajić se je opravičil za grob štart Pavkova
Nemčija je bila tudi v zadnjih minutah precej boljša. Leroy Sane in Reus sta zapravila najlepši priložnosti za zmago. V 93. minuti je rezervist Milan Pavkov pohodil Saneja in prejel rdeči karton. Selektor Mladen Krstajić se je takoj opravičil Löwu za veliko neumnost napadalca Crvene zvezde.

Pravi kazalnik bo nedeljska tekma v Amsterdamu
Za Nemčijo to ni bila najboljša popotnica pred nedeljskim začetkom kvalifikacij za Euro 2020, ko se bo v Amsterdamu pomerila z Nizozemsko.


Prijateljska tekma, Wolfsburg:
NEMČIJA - SRBIJA 1:1 (0:1)
26.100; Goretzka 69.; Jović 12.

Nemčija: Neuer (46./ter Stegen), Klostermann (90./Kehrer), Tah, Süle, Halstenberg, Kimmich, Gündogan, Havertz (46./Reus), Brandt (56./Goretzka), Werner, Sane (96./Schulz).

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac (79./Mitrović), Maksimović (88./Jovičić), Milinković Savić (62./Lukić), Gačinović (62./Radonjić), Lazović (79./Živković), Ljajić, Jović (70./Pavkov).

Sodnik: Bobby Madden (Škotska)