Douglas Costa je med letoma 2015 in 2018 odigral 50 tekem v Bundesligi in dosegel osem golov. Foto: EPA
Douglas Costa je med letoma 2015 in 2018 odigral 50 tekem v Bundesligi in dosegel osem golov. Foto: EPA

30-letni Brazilec je bil v zadnjih treh letih član Juventusa. V Münchnu bo igral kot posojeni igralec.

"Izjemno vesel sem, da bom ponovno igral za Bayern, in upam, da mu bom pomagal do novih naslovov," je ob vrnitvi v München dejal 30-letni brazilski krilni nogometaš.

Choupo-Moting se je vrnil v Bundesligo
Choupo-Moting je v Nemčiji že igral za Hamburg, Mainz, Nürnberg in Schalke, pred odhodom v Francijo pa tudi za Stoke City.

"Vesel sem , da bom znova zaigral v Bundesligi. Posebna čast je igrati za največji klub v Nemčiji. Le kdo ne bi rad igral za Bayern? Imamo visoke cilje in želim sodelovati pri izpolnitvi," je dejal Choupo-Moting, ki je na 49 tekmah za PSG dosegel 14 golov.

Sarr že sedmi Francoz pri Bayernu
Iz Marseilla prihaja Bouna Sarr. Podpisal je pogodbo do leta 2024, prestop 28-letnega krilnega igralca pa je ovrednoten na 10 milijonov evrov.

Za Bayern že igra šest Francozov (Benjamin Pavard, Corentin Tolisso, Kingsley Coman, Lucas Hernandez, Michael Cuisance in Tanguy Nianzou).

Robert Lewandowski je dosegel štiri zadetke v nedeljo. Z imenitno predstavo je v 93. minuti popopil Hertho. Foto: Reuters
Robert Lewandowski je dosegel štiri zadetke v nedeljo. Z imenitno predstavo je v 93. minuti popopil Hertho. Foto: Reuters

Lewandwoski magister športne vzgoje
Kapetan poljske reprezentance Robert Lewandowski je le dan po zmagi Bayerna nad Hertho v Varšavi uspešno zagovarjal magistrsko delo na varšavski visoki šoli za športno vzgojo.

Najboljši evropski nogometaš sezone 2019/20 je v nedeljo na Allianz Areni dosegel štiri zadetke, odločilnega v 93. minuti z bele točke.

"Včeraj 'štiri' proti Herthi, danes pa pet na magistrskem izpitu. Danes je Robert Lewandowski opravil magistrski izpit na visoki šoli za športno vzgojo. Novi magister športne vzgoje je končal akademsko izobraževanje. Čestitke," so objavili na varšavski visoki šoli.

Leipzig si je izposodil Kluiverta
Okrepil se je tudi Leipzig. V največje mesto v nemški zvezni deželi Saška prihaja kot posojeni igralec italijanske Rome 21-letni Nizozemec Justin Kluivert, sin nekdanjega slovitega napadalca Patricka Kluiverta. Kluivert mlajši se je poleti 2018 iz Ajaxa preselil v Romo v prestopu, vrednem 17 milijonov evrov. Za Romo je v 68 nastopih zbral devet golov in deset podaj. Z Romo ima podpisano pogodbo do konca sezone 2022/23.