Robert Lewandowski, ki je v sredo v Nyonu prejel priznanje za najboljšega nogometaša Lige prvakov v pretekli sezoni, je tudi na začetku nove sezone v izjemni formi. Foto: Reuters
Robert Lewandowski, ki je v sredo v Nyonu prejel priznanje za najboljšega nogometaša Lige prvakov v pretekli sezoni, je tudi na začetku nove sezone v izjemni formi. Foto: Reuters

Zelo se je poznalo, da imajo Bavarci zares naporen spored tekem. Po porazu prejšnjo nedeljo v Hoffenheimu z 1:4 so osvojili še nemški superpokal proti dortmundski Borussii v sredo (3:2). Manjkalo je svežine v igri in reprezentančni premor bo prišel zelo prav.

V Bundesligi je v prvi postavi debitiral 20-letni Američan Chris Richards. Alphonso Davies je igral na levem krilnem položaju, saj je manjkal Kingsley Coman.

Labbadia izbral odlično taktiko
Nekdanji odlični napadalec Bruno Labbadia se ni odločil za "bunker" na prazni Allianz Areni. Berlinčani so zdržali začetni pritisk Bayerna in po četrt ure celo zatresli mrežo. Kolumbijec Jhon Cordoba je bil za en korak v prepovedanem položaju, zato zadetek ni veljal.

Lewandowski vedno na pravem mestu
Thomas Müller je v 36. minuti z glavo unovčil natančno podajo Richarda, a je bil za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju. Oglasil se je videosodnik in zadetek upravičeno razveljavil. Pet minut pred odmorom je nato Bayern le povedel. Strel Lewandowskega z glavo je vratar Alexander Schwolow odbil, a je Serge Gnabry podal žogo pred vrata, kjer je bil Lewandowski na pravem mestu.

V 51. minuti je Richards z desne strani podal v kazenski prostor. Lewandowski si je lepo zaustavil žogo, nato naredil dva koraka nazaj, se otresel Vladimirja Daride in z desnico poslal žogo v malo mrežico. Prava mojstrovina Poljaka.

Matheus Cunha je bil najboljši igralec Herthe. Foto: Reuters
Matheus Cunha je bil najboljši igralec Herthe. Foto: Reuters

Cunha zrežiral vrnitev Herthe
Hertha je po zaostanku zaigrala pogumneje. Matheus Cunha je po uri igre s prostega strela podal pred vrata, kjer je Cordoba z glavo znižal.

Razigranemu Cunhi je nato uspelo priti mimo Jeroma Boatenga, na robu kazenskega prostora si je izmenjal dvojno podajo s Kryzstofom Piatekom in nato z desnico matiral Manuela Neuerja za 2:2.

Tolisso zapravil veliko priložnost
Bayern je v zadnje četrt ure močno pritisnil. Rezervist Corentin Tolisso je po podaji iz kota z volejem zgrešil vrata s treh metrov. Le prijel se je lahko za glavo, saj je bil popolnoma neoviran, žogo pa je poslal čez vrata.

Lewandowski je v 85. minuti dosegel "hat-trick". David Alaba je s prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je Müller podaljšal žogo do Lewandowskega. Poljak je le še podstavil levico in žoga je končala v mreži.

Ngankam zadel le nekaj sekund po vstopu
Labbadia je takoj po novem zaostanku v igro poslal Kamerunca Jessica Ngankama, ki je nekaj sekund zatem z glavo z desetih metrov izenačil na 3:3.

Maximilian Mittelstädt se je lahko le prijel za glavo. V sodnikovem dodatku je potegnil Lewandowskega na tla. Foto: Reuters
Maximilian Mittelstädt se je lahko le prijel za glavo. V sodnikovem dodatku je potegnil Lewandowskega na tla. Foto: Reuters

Lewandowski kaznoval veliko neumnost Mittelstädta
Na vrsti so bile še štiri minute sodnikovega dodatka. Po predložku z leve strani je Maximilian Mittelstädt potisnil Lewandowskega na tla pet metrov od vrat. Sodnik Benjamin Cortus je pokazal na belo točko in Poljak je z desnico postavil končni izid v 93. minuti.

Bayernu je najboljši igralec Lige prvakov v sezoni 2019/20 zagotovil še 16. tekmo zapored na domači zelenici. Nazadnje so na Allianz Areni izgubili lani novembra proti Bayerju iz Leverkusna z 1:2.

Flick pričakuje boljšo igro po premoru
"Urnik je res neugoden. Iz ene tekme gremo v drugo. Do vodstva z 2:0 smo prevladovali, potem pa se je videlo, da nismo več tako samozavestni. Po dveh tednih reprezentančnega odmora pričakujem, da bomo precej bolje igrali," je povedal najboljši evropski trener pretekle sezone Flick.

Labbadia: Zaslužili bi si najmanj točko
Trener Herthe Labbadia je bil potrt: "Razočaranje je ogromno. Zaslužili bi si najmanj točko. Nisem zadovoljen, ko poslušam pohvale za dobro igro, saj nismo osvojili niti točke. Vrnili smo se v igro po zaostanku z 0:2 in 2:3, a prejeli smo preveč lahkih golov."

Roca prišel za devet milijonov iz Espanyola
Športni direktor Hasan Salihamidžić je našel zamenjavo za španskega vezista Thiaga Alcantaro, ki je poleti prestopil v Liverpool. V München je prišel njegov 22-letni rojak Marc Roca, njegov prestop iz španskega drugoligaša Espanyola je ovrednoten na devet milijonov evrov. Roca je z Bayernom podpisal petletno pogodbo.

Roca je četrta okrepitev Bayerna, blizu prihoda v München sta tudi Francoz Bouna Sarr iz Marseilla in kamerunski reprezentant z nemškim potnim listom Eric Maxim Choupo-Moting iz PSG-ja.

Erling Haaland je v letošnji sezoni dosegel že štiri zadetke in napovedal oster boj za naslov najboljšega strelca Bundeslige. Foto: Reuters
Erling Haaland je v letošnji sezoni dosegel že štiri zadetke in napovedal oster boj za naslov najboljšega strelca Bundeslige. Foto: Reuters

Leipzig še poglobil krizo Schalkeja
Leipzig je odpravil Schalke s 4:0 in skočil na vrh lestvice. Kevin Kampl je odigral 75 minut.

Schalke je katastrofalno začel sezono, po treh krogih ima razliko v zadetkih 1:15. Tudi novemu trenerju Manuelu Baumu, ki je nasledil odpuščenega Davida Wagnerja, ni uspelo obrniti krivulje navzgor.

V 31. minuti je lastno mrežo zadel 19-letni Can Bozdogan, štiri minuti pozneje pa je bil natančen španski bočni branilec Angelino. Tik pred odmorom je zadel še Madžar Willi Orban. Za končni izid je v 80. minuti poskrbel branilec Marcel Halstenberg, ki je izkoristil enajstmetrovko.

Haaland znova blestel v Dortmundu
Borussia iz Dortmunda je ugnala Freiburg s 4:0. Dva zadetka je dosegel Norvežan Erling Braut Haaland, po enkrat pa sta bila natančna Emre Can in Felix Passlack, za katerega je bil to strelski prvenec v Bundesligi.

3. krog:
BAYERN - HERTHA 4:3 (1:0)
Lewandowski 40., 51., 85., 92./11-m; Cordoba 60., Cunha 71., Ngankam 88.

Bayern: Neuer, Richards (65./Pavard), Boateng, Alaba, Hernandez (65./Musiala), Kimmich (65./Tolisso), Goretzka, Gnabry (94./Javi Martinez), Müller, Davies (89./Süle), Lewandowski.

Hertha: Schwolow, Pekarik, Stark, Boyata, Mittelstädt, Darida, Tousart, Zeefuik (68./Piatek), Matheus Cunha, Lukebakio (87./Ngankam), Cordoba.

Sodnik: Benjamin Cortus


WOLFSBURG - AUGSBURG 0:0

WERDER - ARMINIA BIELEFELD 1:0 (1:0)
Bittencourt 27.

STUTTGART - BAYER LEVERKUSEN 1:1 (0:1)
Kalajdžić 76.; Schick 7.

KÖLN - BORUSSIA (M) 1:3 (0:2)
Rexhbecaj 84.; Plea 14., Lainer 16., Stindl 56./11-m

RB LEIPZIG - SCHALKE 4:0 (3:0)
Bozdogan 31./ag, Angelino 35., Orban 45., Halstenberg 80./11-m
Kampl je za Leipzig igral do 76. minute.

BORUSSIA (D) - FREIBURG 4:0 (1:0)
Haaland 31., 66., Can 47., Passlack 92.

EINTRACHT - HOFFENHEIM 2:1 (0:1)
Kamada 54., Dost 71.; Kramarić 18.

UNION BERLIN - MAINZ 4:0 (1:0)
Kruse 13., Ingvartsen 49., Friedrich 63., Pohjanpalo 64.

Lestvica:
LEIPZIG               3  2 1 0  8:2  7 
EINTRACHT             3  2 1 0  6:3  7 
AUGSBURG              3  2 1 0  5:1  7 
BAYERN                3  2 0 1 13:7  6 
HOFFENHEIM            3  2 0 1  8:5  6 
BORUSSIA (D)          3  2 0 1  7:2  6 
WERDER                3  2 0 1  5:5  6 
STUTTGART             3  1 1 1  7:5  4 
UNION BERLIN          3  1 1 1  6:4  4 
ARMINIA               3  1 1 1  2:2  4 
BORUSSIA (M)          3  1 1 1  4:5  4 
FREIBURG              3  1 1 1  4:7  4 
HERTHA                3  1 0 2  8:8  3 
BAYER (L)             3  0 3 0  2:2  3 
WOLFSBURG             3  0 3 0  1:1  3 
KÖLN                  3  0 0 3  3:7  0 
MAINZ                 3  0 0 3  2:11 0 
SCHALKE               3  0 0 3  1:15 0