Klaus Gjasula (levo) ne pozna milosti do tekmecev. Znan je po številnih drsečih štartih. Foto: Reuters
Klaus Gjasula (levo) ne pozna milosti do tekmecev. Znan je po številnih drsečih štartih. Foto: Reuters

30-letni albanski reprezentant je na tekmi med Paderbornom in Werderjem (1:5) v 32. minuti prejel rumeni karton za prekršek nad Joshuo Sargentom. Sodnik Christian Dingert ga je kaznoval. Gjasula je tako podrl rekord prejetih rumenih kartonov v eni sezoni Bundeslige, ki ga je do zdaj držal Tomasz Hajto iz sezone 1998/99, ko je igral za Duisburg.

"Končno mu je uspelo! Zdaj imam mir in me novinarji ne bodo več spraševali o mojih 16 rumenih kartonih pred 21 leti. Gjasula ima na voljo še tri tekme. Lahko dobi še tri rumene kartone in potem tega rekorda nihče več ne bo izboljšal," je v pogovoru za televizijsko postajo Sky dejal Hajto.

Paderborn se vrača v drugo ligo
Paderborn je na zadnjem mestu Bundeslige in nima več možnosti za obstanek. Po enem letu se bo torej znova preselil v drugo ligo, kamor po igralskem kadru tudi spada. Trener Steffen Baumgart je že pred sezono izjavil, da bo vsaka zmaga pomenila pravi čudež. Dosegel je štiri, z Bayernom pa je doživel dva minimalna poraza (obakrat je bilo 2:3). Jeseni je Paderborn v Dortmundu ob odmoru vodil celo s 3:0, na koncu pa je Borussia preprečila senzacijo (3:3).