Jens Lehmann je dal zanimiv predlog, ki je zelo razdelil navijače. Prejel je številne pohvale, a tudi kritik ni manjkalo. Foto: EPA
Jens Lehmann je dal zanimiv predlog, ki je zelo razdelil navijače. Prejel je številne pohvale, a tudi kritik ni manjkalo. Foto: EPA

50-letni Lehmann je vedno zaželen gost v nogometnih oddajah in omizjih, saj je brez dlake na jeziku. Vedno pove svoje mnenje, čeprav marsikomu stopi na prst. Tokrat je predlagal, da zadnjih devetih krogov Bundeslige ne bi odigrali brez gledalcev. Predlog vodstva lige je, da bi bilo lahko na posamezni tekmi na stadionu maksimalno 239 ljudi.

"Mislim, da je skrajni čas, da sprostimo ukrepe. Predolgo smo že brez nogometa in posledice bodo zares hude. Izgubili bomo milijarde. Strokovnjaki so pred štirimi tedni že povedali številke, ki bi bile primerne za rahljanje ukrepov. Zdaj smo jih dosegli, a očitno še vedno nismo dovolj znižali števila. Že 20 dni zapored se število niža. Čudi me, da se nihče ni pritožil," je povedal nekdanji vratar Schalkeja, Milana, Borussie Dortmund, Arsenala in Stuttgarta.

Tudi v drugi in tretji nemški ligi veliki stadioni
V Nemčiji je veliko stadionov s kapaciteto več kot 50.000 gledalcev. Tudi v drugi ligi (Stuttgart, Hamburger SV, Hannover, Nürnberg) in celo v tretji ligi (na Fritz Walter stadionu v Kaiserslauternu je prostora za 49.780 ljudi) je kar nekaj klubov, ki imajo velike stadione.

"Zakaj v Allianz Areni, ki sprejme 70.000 gledalcev, ne sme sedeti 20.000 ljudi ali morda tudi 30.000? Na to vprašanje mi ne zna nihče odgovoriti. Narazen bi lahko bili po 10 metrov in ne bi prihajali v stik," je poudaril Lehmann in požel veliko pohval ter seveda tudi kritik na družbenih omrežjih.

"V soboto sem se peljal s kolesom. Še nikoli v življenju nisem videl toliko rekreativnih kolesarjev. Vozili so se skupaj, v večjih skupinah. Nihče jih ni nadzoroval. Policija ni ukrepala, saj verjetno še sama ne ve, zakaj je pristojna," je odločno dodal Lehmann, ki je med letoma 1998 in 2008 branil na 61 tekmah za nemško izbrano vrsto. Bil je eden izmed junakov mundiala v Nemčiji leta 2006, ko je elf osvojil bronasto odličje.

Z Arsenalom osvojil Premier ligo brez poraza
S Schalkejem je leta 1997 osvojil Pokal Uefa, z Milanom je bil italijanski prvak leta 1999, z dortmundsko Borussio nemški prvak leta 2002, z Arsenalom pa angleški prvak leta 2004. Topničarji so takrat zadnjič dobili Premier ligo in to celo brez poraza. Tudi izjemni Liverpool je letos že doživel en poraz.