Robert Lewandowski je po uri igre obležal na zelenici. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Lewandowski je po uri igre obležal na zelenici. Foto: www.alesfevzer.com

Častni predsednik Bavarcev Uli Hoeness je zdaj strokovni komentator na televizijski postaji RTL. Ko je videl posnetek poškodbe najboljšega strelca Bundeslige, ga je v studiu kar stisnilo.

Lewandowski je dosegel dva zadetka, tekma pa je bila v 63. minuti že zdavnaj odločena. Poškodbo vezi pri zvezdniku Bayerna so potrdili pri poljski nogometni zvezi in v izjavi za javnost zapisali, da celjenje tovrstne poškodbe običajno traja od pet do deset dni. Pregled v Münchnu je nato pokazal, da bo počival vsaj štiri tedne.

V sredo bo izpustil obračun z Anglijo na Wembleyju. V soboto je na sporedu derbi vodilnih v Bundesligi med Leipzigom in Bayernom. Serijski nemški prvaki bodo branili štiri točke naskoka. Naslednjo sredo v München prihaja PSG. Že v četrtfinalu pa bo na sporedu ponovitev lanskega finala Lige prvakov.

Vrnitev izjemnega napadalca na zelenice je verjetna konec aprila. Lewandowski je v letošnji sezoni zadel proti 16 ekipam Bundeslige, le proti Leipzigu ni bil uspešen. Dosegel je neverjetnih 35 golov in tudi rekord Gerda Müllerja iz sezone 1971/72 je še vedno dosegljiv.