Alvaro Odriozola je v tej sezoni zbral le pet nastopov za madridski Real. V Münchnu bo zagotovo igral precej več. Foto: EPA
Alvaro Odriozola je v tej sezoni zbral le pet nastopov za madridski Real. V Münchnu bo zagotovo igral precej več. Foto: EPA

Odriozola je poleti 2018 za 30 milijonov evrov zamenjal Real Sociedad za Real Madrid, kjer pa se ni prebil v začetno enajsterico, saj na njegovem položaju igra Dani Carvajal. To sezono je za kraljevi klub, s katerim ima sicer pogodbo do 2024, zbral le pet nastopov.

"Niti malo nisem razmišljal, ko je prišla ponudba. Takoj sem se odločil za ta korak. V Madridu so mi številni soigralci in prijatelji svetovali odhod v München. Govoril sem s Tonijem Kroosom, Jamesom Rodriguezom in tudi s Xabijem Alonsom, ki dobro poznajo Bayern," je pojasnil Odriozola.

Morda bo debitiral že proti Schalkeju
V obrambi imajo Bavarci kar nekaj težav. Niklas Süle je verjetno že končal sezono zaradi poškodbe kolena, Lucas Hernandez se počasi vrača po poškodbi gležnja. Tudi Javi Martinez še ni pripravljen. Na uvodni tekmi spomladanskega dela v Berlinu so v obrambi igrali Alphonso Davies, David Alaba, Jerome Boateng in Benjamin Pavard. Bavarci so zmagali s 4:0 in zaostajajo za vodilnim Leipzigom štiri točke. V soboto na Allianz Areno prihaja Schalke, Odriozola pa bo že v kadru.