Romeo Lavia je edini zadetek v prejšnji sezoni dosegel prav proti Chelseaju. Foto: EPA
Romeo Lavia je edini zadetek v prejšnji sezoni dosegel prav proti Chelseaju. Foto: EPA

Vrednost odškodnine z vsemi dodatki, ki bodo pripadli njegovemu dosedanjemu klubu Southamptonu, je 68 milijonov evrov, poročajo angleški mediji. Lavia je s Chelseajem podpisal sedemletno pogodbo.

V prejšnji sezoni je za Southampton odigral 34 tekem in dosegel en gol. Saintsi so izpadli iz Premier lige.

"Res sem vesel, da sem se pridružil Chelseaju in da sem del novega projekta," je povedal Lavia.

Zanj se je zanimal tudi Liverpool, ki je na začetku meseca ponudil 54 milijonov evrov, a tudi tretja ponudba redsov ni prepričala Southamptona. Tako je tudi Lavia na koncu končal pri Chelseaju, ki je prejšnji teden dobil tudi bitko z Liverpoolom za Caiceda. Za Ekvadorca je Brighton že sprejel ponudbo Liverpoola, a se je Caicedo nato odločil za odhod k Chelseaju. Londončani bi lahko zanj z vsemi dodatki odšteli 134 milijonov evrov odškodnine, kar je britanski rekord.

Chelsea je to poletje popolnoma prevetril ekipo, na Stamford Bridge so poleg Caiceda in Lavie prišli Axel Disasi, Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Angelo Gabriel, Robert Sanchez in Diego Moreira, zapustili pa Mateo Kovačić, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly, N'Golo Kante, Mason Mount, Kai Havertz, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Ethan Ampadu, Pierre Emerick-Aubameyang, Abdul Rahman Baba in Cesar Azpilicueta.

Chelsea je prejšnjo sezono končal šele na 12. mestu, novi trener Mauricio Pochettino pa ima v novem poglavju precej višje cilje.

Lavia je 23. nogometaš, ki je podpisal za Chelsea, odkar je klub maja lani prezvel ameriški konzorcij na čelu s Toddom Boehlyjem. Od takrat so za nove okrepitve porabili več kot milijardo evrov.