Willy Orban je dvignil pokal na olimpijskem stadionu v Berlinu. Kevin Kampl (levo) se je veselil druge lovorike v letu dni. Foto: Reuters
Willy Orban je dvignil pokal na olimpijskem stadionu v Berlinu. Kevin Kampl (levo) se je veselil druge lovorike v letu dni. Foto: Reuters

Kevin Kampl je na olimpijskem stadionu v Berlinu igral le tri minute, saj je vstopil šele v 91. minuti, ko je zamenjal odličnega Madžara Dominika Szoboszlaija.

Malo priložnosti v prvem delu
V prvem polčasu je potekal taktični boj, obe ekipi sta imeli veliko priložnost, saj sta serijski nemški prvak Bayern in dortmundska Borussia izpadla že v četrtfinalu.

V 4. minuti je imel Timo Werner lepo priložnost, a je s 13 metrov streljal naravnost v roke Kevina Trappa. Eintracht je stavil na robustnega napadalca Randala Kola Muanija, ki ima številne ponudbe evropskih velikanov. Francoz je v 17. minuti zadel zunanji del mreže.

Po uri igre je Werner odšepal z zelenice, vstopil pa je Yussuf Poulsen, ki je zelo poživil igro rdečih bikov.

Christopher Nkunku in Dominik Szoboszlai sta bila junaka na olimpijskem stadionu v Berlinu. Foto: Reuters
Christopher Nkunku in Dominik Szoboszlai sta bila junaka na olimpijskem stadionu v Berlinu. Foto: Reuters

Nkunku poslal žogo od dveh branilcev Eintrachta v mrežo
V 71. minuti je Dani Olmo v kazenskem prostoru zaposlil Nkunkuja, ki je odigral zadnjo tekmo za Leipzig. Poleti se bo preselil na Stamford Bridge k Chelseaju. Najboljši strelec nemškega prvenstva je potegnil v sredino, si naravnal žogo na desno nogo in močno streljal. Žoga je najprej zadela branilca Tuto, nato pa še Evana Ndicko, močno spremenila smer in prelisičila Trappa.

Szoboszlai potrdil zmago rdečih bikov
Eintracht ni več nevarno zapretil. Nkunku je pet minut pred koncem zadržal žogo v kazenskem prostoru. Obkrožen je bil s petimi igralci Frankfurta, na desni strani kazenskega prostora pa se je odkril Szoboszlai, ki je z diagonalnim strelom z desno nogo poslal žogo v malo mrežico za končnih 2:0.

Prva lovorika za Roseja, Glasner zapušča Frankfurt
Pokalni naslov je prva lovorika za trenerja Marca Roseja, ki je 8. septembra postal glavni trener Leipziga, potem ko je bil po porazu v Frankfurtu z 0:4 odpuščen Domenico Tedesco.

Trener Marco Rose je preporodil Leipzig po zelo slabem začetku sezone. Foto: Reuters
Trener Marco Rose je preporodil Leipzig po zelo slabem začetku sezone. Foto: Reuters

"Izjemen občutek je, da sem prvo lovoriko v karieri osvojil z ekipo iz rodnega mesta. To je res nekaj posebnega. Odigrali smo odlično sezono v Bundesligi, pokalna lovorika v Berlinu pa je prav posebno doživetje," je povedal Rose, ki ne pije alkohola že nekaj let, a je napovedal, da bo za eno noč spremenil to pravilo.

Oliver Glasner je zadnjič sedel na klopi Eintrachta, potem ko je lani osvojil Evropsko ligo in poskrbel za evforijo v Frankfurtu.

Razplet finala je tudi določil zadnje udeležence v evropskih pokalih. Poraženec finala Eintracht bo igral v Konferenčni ligi, v Evropsko ligo bo šel Bayer Leverkusen, Leipzig pa si je prek Bundeslige že pred tem zagotovil mesto v Ligi prvakov.

Olmo podaljšal, Laimer odhaja v München
Dani Olmo je podpisal novo pogodbo z Leipzigom. Nova pogodba 25-letnega Španca je veljavna do leta 2027. Olmo je do zdaj na 122 tekmah za rdeče bike dosegel 21 zadetkov in 29 podaj.

Poleg odhoda Nkunkuja je že nekaj časa jasno tudi, da bo Konrad Laimer poleti odšel k Bayernu.

Kampl se se je veselil pokalne lovorike z navijači Leipziga

Finale, Berlin:
RB LEIPZIG - Eintracht Frankfurt 2:0 (0:0)
74.667; Nkunku 71., Szoboszlai 85.

Leipzig: Blaswich, Henrichs, Klostermann, Orban, Halstenberg, Laimer, Haidara (78./Schlager),
Szoboszlai (91./ Kampl), Olmo, Nkunku, Werner (61./Poulsen).

Eintracht: Trapp, Tuta, Hasebe (78./Borre), Ndicka, Buta (89./Dina Ebimbe), Rode (70./Lindström), Sow, Max (78./Lenz), Kamada, Götze, Kolo Muani.

Sodnik: Daniel Siebert