Mišo Brečko je selektor reprezentance do 17 let. Foto: www.alesfevzer.com
Mišo Brečko je selektor reprezentance do 17 let. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija bo po letih 2012 (tedaj je bila gostitelj), 2015 in 2018 četrtič igrala na EP-ju v tej starostni kategoriji.

Elitni krog kvalifikacij je izbrana vrsta, ki jo vodi Mišo Brečko, odigrala na Norveškem. Najprej se je z Belgijo razšla z 1:1 (Vergeylen 64.; Jakupović 58.), nato je z 1:0 premagala gostiteljico turnirja (Obrić 89.), poraz proti zmagovalki skupine Hrvaški (Sojer 84.; Zebić 54., Rimac 57.) pa ni bil usoden, saj se je na evropsko prvenstvo uvrstila kot ena izmed sedmih najboljših drugouvrščenih ekip v osmih kvalifikacijskih skupinah.

Na EP-ju bo sodelovalo 16 reprezentanc, žreb skupin bo v ponedeljek v Budimpešti. Naslov bodo branili Francozi, ki so bili lani najboljši v Izraelu.

U-19: Po dveh remijih poraz proti Nemcem

Preboj na evropsko prvenstvo pa ni uspel slovenski reprezentanci do 19 let, ki je na turnirju v Bremnu brez zadetkov remizirala proti Belgiji in Italiji, v torek pa izgubila proti gostiteljici Nemčiji z 0:3 (Tresoldi 26., Ullrich 37./11-m, Diehl 68.). Varovanci Tončija Žlogarja so zasedli zadnje mesto v kvalifikacijski skupini, na julijsko prvenstvo na Malti potuje le zmagovalka Italija.

Na EP-ju U-19 igra samo osem reprezentanc, Slovenija se je mednje edinkrat uvrstila leta 2009, ko je bilo prvenstvo v Ukrajini. Tedaj so dres izbrane vrste med drugim nosili Haris Vučkić, Miha Mevlja, Martin Milec in Rajko Rep.

Fifa odvzela Indoneziji SP do 20 let

Mednarodna nogometna zveza Fifa je Indoneziji odvzela organizacijo svetovnega prvenstva do 20 let, ki bi moralo biti med 20. majem in 11. junijem.

Fifa se je za to potezo odločila, potem ko je indonezijska zveza odpovedala žreb, saj guverner Balija ni hotel gostiti izraelske reprezentance. Kot so dodali pri Fifi, bodo novega gostitelja poiskali v čim krajšem času. Termin tekmovanja pa za zdaj ostaja isti.