Aleksander Čeferin, Davor Šuker in Radenko Mijatović s čekom za 50.000 evrov. Foto: M24.si
Aleksander Čeferin, Davor Šuker in Radenko Mijatović s čekom za 50.000 evrov. Foto: M24.si

Predsednik Uefe Čeferin je v imenu krovne evropske nogometne zveze na tekmi izročil donacijo Rdečemu križu Hrvaške v znesku 50.000 evrov, predsednik hrvaške nogometne zveze (HNS) Davor Šuker pa je predal donacijo nogometni zvezi Siško-moslavaške županije, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, v vrednosti 200.000 kun. Donacijo v znesku 5000 evrov pa je v imenu NZS-ja klubu Mladost iz Petrinje predal predsednik NZS-ja Radenko Mijatović.

Čeferin: Nogomet je prijateljstvo in solidarnost.
"Ko sem izvedel za tragičen potres v Petrinji in okolici, sem se nemudoma obrnil na Davorja Šukerja in skupaj sva začela razmišljati o tem, kako lahko pomagamo. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo in dogovorili smo se, da organiziramo to tekmo in da Uefa priskoči na pomoč tudi s finančnimi sredstvi. Pridružila se nam je še Hrvaška nogometna zveza in Nogometna zveza Slovenije na čelu z Radenkom Mijatovićem. Ponosen sem, da je ta dobrodelni dogodek uspel,"
je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Ekipa slovenskih nogometnih legend na tekmi v Petrinji. Foto: HNS/Drago Sopta
Ekipa slovenskih nogometnih legend na tekmi v Petrinji. Foto: HNS/Drago Sopta

Šuker: Najpomembnejše je, da ljudje spet dobijo streho nad glavo
"Trenutek po tragediji sva se slišala s predsednikom Čeferinom in se še isto sekundo dogovorila za tekmo v Petrinji. Iskali smo le najugodnejši termin. Zahvaljujem se predsedniku Čeferinu in izvršnemu odboru Uefe, ki je podprl to donacijo. Žoga se bo vedno vrtela in najpomembnejše je, da ljudje v tem delu države znova dobijo streho nad glavo. Najmanj pomembno je, kdo je zmagal na tekmi, zmagovalci smo vsi, ki smo tukaj zaradi dobrodelnosti,"
je povedal Šuker.

Mijatović: Vedno radi pomagamo, kadar je to mogoče
"Nogometna zveza Slovenije se je z veseljem odzvala na pobudo Aleksandra Čeferina in Davorja Šukerja, saj gre za čudovit dogodek z dobrodelno noto. Vedno radi pomagamo, kadar je to le mogoče. Verjamem, da bomo skupaj ljudem v tem kraju in lokalnemu nogometnemu klubu vsaj nekoliko olajšali življenje v tem težkem obdobju,"
pa je sporočil predsednik NZS-ja Mijatović.

Slovenci zmagali z 2:1
Tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije je sicer nadaljevanje dobrososedskih odnosov hrvaške in slovenske nogometne zveze. Moštvi sta se septembra že pomerili na Brdu pri Kranju, takrat so Slovenci slavili s 3:2. Slovenci, ki jih je s kapetanskim trakom na roki vodil Aleksander Čeferin, so bili boljši tudi tokrat, čeprav so Hrvati povedli z zadetkom Davorja Šukerja z enajstmetrovke. Slovenci so srečanje preobrnili z zadetkoma Milivoja Novakovića in Milenka Aćimovića, dobrodelni dogodek pa si je s tribun ogledala tudi peščica znanih nogometnih delavcev in trenerjev, med njimi tudi selektorja slovenske in hrvaške članske reprezentance, Matjaž Kek in Zlatko Dalić, so še sporočili z NZS-ja.

PETRINJA, Stadion Mladosti

Legende Hrvaška – Legende Slovenija 1:2 (1:0)
Šuker 45./11-m; Novaković 60., Ačimović 63.

Legende Hrvaška: Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar, Marko Babić, Željko Pavlović. Selektor: Zorislav Srebrić

Legende Slovenije: Robert Volk, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević, Goran Barišić, Tomaž Vesel, Silvo Vrhovec, Andrej Vrhovec, Robert Beguš, Tomislav Čizmić, Mladen Džanan, Branko Ilić, Mitja Sojer, Jože Prelogar. Selektor: Jože Prelogar

Sodnica: Ivana Martinčić