Milivoje Novakovič je po treh krogih s tremi goli med najboljšimi strelci nemškega prvenstva. Foto: EPA
Milivoje Novakovič je po treh krogih s tremi goli med najboljšimi strelci nemškega prvenstva. Foto: EPA
Robert Koren (levo) proti Hrvaški ni igral, zdaj bo spet nepogrešljivi član vezne linije. Foto: EPA
Kek optimist pred začetkom kvalifikacij

... toda očitno že na uvodni tekmi proti močnim Poljakom cilja na zmago: "Na Poljskem nas zanima zgolj uspeh, zato se bomo temu primerno tudi psihično in taktično pripravili." Pred sobotno tekmo v Vroclavu je optimističen tudi adut v napadu Milivoje Novakovič: "Tam nas čaka zelo zahtevna preizkušnja, saj so Poljaki favoriti skupine, kljub temu pa sem prepričan, da ne bomo izgubili!" (Vsaj) točka bi bila seveda zagotovilo, da bi bil v sredo, 10. septembra, na tekmi proti Slovaški Ljudski vrt poln.

Novakovič čaka na prave podaje
Na vprašanje, kdaj namerava Novakovič, ki v dresu Kölna v elitni nemški druščini trese mreže, tudi v reprezentanci postati strah in trepet nasprotnih vratarjev, odgovarja: "Tudi do tega bo zagotovo prišlo, a ne smem biti neučakan. V klubu sem se dobro pripravil, tukaj pa morda manjka še nekaj potrebnih podaj in ko bo do tega prišlo, bom zagotovo izkoristil vsaj tiste stoodstotne priložnosti."

V moštvu spet Koren
Mišo Brečko ima še vedno težave z mišico in še ni pošteno treniral od tekme proti Hrvaški, čeprav je odigral dve tekmi za Köln. Poškodovan gleženj ima tudi Marko Šuler, ki je v nedeljo s pomočjo injekcije odigral tekmo v majici Genta, vendar vsaj dva dni ne bo treniral. Poškodba Mirnesa Šišiča je lažje narave, še vedno pa ni povsem pripravljen niti povratnik v reprezentanco Robert Koren, ki je vesel, da se vrača in upa, da bo 10. septembra v Mariboru na tekmi proti Slovaški podobno vzdušje, kot je bilo na prijateljskem obračunu s Hrvaško.

Šeliga prvič v izbrani vrsti
Rezervni vratar Sašo Fornezzi je iz osebnih razlogov odpovedal sodelovanje, zato je na severovzhod Slovenije, kjer se reprezentanca v odličnih razmerah pripravlja na stadionu v Kidričevem, pripotoval Aleksander Šeliga. Kek ne ve, za kakšne osebne težave gre pri Fornezziju, saj o tem v pogovoru z vratarjem avstrijske Magne ni želel veliko razpravljati, čudi pa ga, da je bil še dan prej zelo vesel poziva v izbrano vrsto. Kakor koli, vratar Mika CM Celja je prvič prejel poziv v člansko izbrano vrsto.

T. O.

Kek optimist pred začetkom kvalifikacij