Uefa je že morala za eno leto prestaviti evropsko prvenstvo. Foto: EPA
Uefa je že morala za eno leto prestaviti evropsko prvenstvo. Foto: EPA

Sprva je Uefa določila, da mora biti letošnja sezona končana do 30. junija, a je termin zdaj pomaknjen na nedoločen čas. Tako naj bi se državna prvenstva igrala oziroma končevala tudi julija in avgusta. Ta termin je zdaj predviden tudi za končanje Lige prvakov in Evropske lige.

Vse evropske tekme naj bi bile igrane brez navzočnosti gledalcev, tudi finalni, katerih datum je še neznan. Po prejšnjem načrtu naj bi bila finala 24. junija (Evropska liga) in 27. junija (Liga prvakov).

Naslednja sezona naj bi bila zamaknjena in se bo predvidoma začela septembra. Zamaknjeni bodo tudi roki za registracije nogometašev.

"Zaradi negotovosti, ki jo povzroča pandemija, se je IO odločil, da prestavi tudi tiste licenčne postopke, ki se nanašajo na pripravo klubov na finančni 'fair play'," so še dodali pri Uefi.

Ronalda še ne bo v Ljubljano
Junija bodo tako odpadle vse reprezentančne tekme, vključno s kvalifikacijskimi za evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Razumljivo je odpoved doletela tudi prijateljske tekme, kar pomeni, da 31. maja ob 100-letnici Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani ne bo gostovala Portugalska s Cristianom Ronaldom.

Preložene so kvalifikacijske tekme za ženski EP 2021. Slovenke bi do takrat sicer morale igrati tekmi doma z Estonijo 10. aprila, 14. aprila pa v gosteh z Rusijo.