Paulo Dybala bo ostal v Italiji. Foto: Reuters
Paulo Dybala bo ostal v Italiji. Foto: Reuters

A začnimo pri najbolj sveži novici. Ko je že vse kazalo, da bo izvrstni argentinski napadalec Paulo Dybala prestopil iz Juventusa v Tottenham, je posel padel v vodo. Praktično vsi angleški mediji so poročali, da bo do podpisa prišlo pred 18. uro, ko se v Angliji konča poletni prestopni rok, a je Juventus v zadnjem trenutku potegnil ročno zavoro in se odločil, da Dybalo zadrži.

Za 25-letnika se je potegoval tudi Manchester United, a je odstopil od pogajanj zaradi prevelikih denarnih zahtev Argentinca. Tottenham se je sprva zanimal za Bruna Fernandesa iz lizbonskega Sportinga, toda Portugalci so zahtevali previsoko odškodnino.

Tottenham, ki v prejšnji sezoni ni pripeljal niti enega igralca, je letos veliko bolj dejaven. Finalist Lige prvakov je za 27 milijonov evrov od Fulhama odkupil mladega angleškega reprezentanta Ryana Sessegnona. Že prej je iz Lyona za 60 milijonov evrov v London prišel 22-letni vezist iz Konga Tanguy Ndombele.

Lukaku za 80 milijonov evrov v Inter
Milanski Inter se je dogovoril z Manchester Unitedom za prestop napadalca Romeluja Lukakuja, ki je že na zdravniških pregledih v Italiji. Odškodnina bi lahko narasla vse do 80 milijonov evrov. 26-letni Belgijec je v pričakovanju prestopa izpustil torkov trening Manchestra, za kar je bil denarno kaznovan. Manchester United je julija zavrnil ponudbo Interja vredno okoli 60 milijonov evrov, ob izboljšani ponudbi Italijanov pa je le popustil. Manchester je pred dvema letoma za Lukakuja odštel Evertonu 80 milijonov evrov.

Luiz zamenjal londonske barve
V Londonu, a v drugih barvah, bo v naslednji sezoni osrednji branilec David Luiz. Arsenal je za 32-letnega Brazilca Chelseaju plačal 10 milijonov evrov. V torek je Arsenal prodal branilca Laurenta Koscielnyja Bordeauxu za 5 milijonov evrov. V Arsenalu bo prihodnjo sezono igral tudi levi bočni branilec Kieran Tierney, za katerega so topničarji Celticu odšteli 27 milijonov evrov.

Cancelo za 65 milijonov v Manchester City
Pep Guardiola je šampionsko ekipo Manchester Cityja nadgradil še z desnim bočnim branilcem Joaom Cancelom. Za 25-letnega Portugalca bodo arabski šejki Juventusu plačali 65 milijonov evrov. V nasprotno smer odhaja Brazilec Danilo, ki bo Torinčane stal 37 milijonov evrov.