Nogometaši Brava so v Fazaneriji izločili Muro. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Brava so v Fazaneriji izločili Muro. Foto: www.alesfevzer.com

Redni del srečanja se je v Fazaneriji končal z 1:1. Prvi so zadetek na tekmi dosegli gostje prek Martina Kramariča, ki je z voleja iz bližine streljal pod prečko, vratar Marko Zalokar ni imel nobenih možnosti.

Vratar Brava Renato Josipović je v Fazaneriji ubranil štiri enajstmetrovke, od teh eno v podaljšku. Foto: www.alesfevzer.com
Vratar Brava Renato Josipović je v Fazaneriji ubranil štiri enajstmetrovke, od teh eno v podaljšku. Foto: www.alesfevzer.com

Črno-belim je do odmora sicer uspelo izid izenačiti, v polno je zadel Alen Kozar. Dišalo je po prepovedanem položaju, a je gol obveljal. V nadaljevanju so si več in predvsem lepše priložnosti pripravljali gostitelji, vendar brez uspeha. Na obeh straneh sta sicer blestela vratarja.

Sploh Bravov vratar Renato Josipović, ki je v 98. minuti ubranil 11-metrovko, ki jo je (slabše) izvedel Kai Cipot. Ker sta mreži obmirovali tudi po podaljških, je o potniku v polfinale odločala loterija strelov z bele točke.

Nesporni junak tekme je postal Josipovič, ki je ubranil tri strele. Najprej je veselje preprečil Maticu Marušku, nato je uganil smer strela Klemnu Pucku, za polfinale je žogo na poti v mrežo ustavil še po strelu Mitje Lotriča. Edino 11-metrovko za Ljubljančane je sicer zapravil Vanja Drkušić, ki je streljal mimo desne vratarjeve vratnice.

Vratar Brava Josipović ubranil tri 11-m na Fazaneriji
Koprčani so se Olimpiji v pokalu oddolžili za sobotni prvenstveni poraz na Bonifiki. Foto: www.alesfevzer.com
Koprčani so se Olimpiji v pokalu oddolžili za sobotni prvenstveni poraz na Bonifiki. Foto: www.alesfevzer.com

Parris poskrbel za zmago v Stožicah
Napredovanja se veselijo tudi v Kopru. Primorci so svojo četrtfinalno tekmo odigrali v ljubljanskih Stožicah, kjer jih je čakala Olimpija. Olimpija, ki je v soboto dobila prvenstveno tekmo z istim tekmecem na Bonifiki (0:1), tokrat pa je morala priznati premoč na svojem terenu in pokalnemu tekmovanju pomahati v slovo. Edini zadetek na tekmi je že v 5. minuti dosegel Jamajčan Kaheem Parris. 21-letni vezist je zadel iz bliskovitega protinapada, spremljal ga je le Michael Pavlović, ki je bil prepočasen. Parris se je z vratarjem Nejcem Vidmarjem znašel iz oči v oči in ga premagal s strelom z levico v malo mrežico.

Koprčani so se oddolžili Olimpiji za prvenstveni poraz

Celjani z igralcem več šele po 11-m strli Radomljane
Prvi so polfinalno vstopnico dvignili Celjani, ki pa so se morali za to pošteno potruditi. Skoraj vso tekmo so imeli igralca več, potem ko je bil že v 11. minuti izključen domači vratar Darko Marjanović. V prvem polčasu si niso priigrali veliko priložnosti, še največjo tik pred odmorom, ko je Advan Kadušić z roba kazenskega prostora zadel prečko. Tudi v nadaljevanju jim ni uspelo streti dobro postavljene obrambe Radomljanov, ti so zdržali vse nalete tudi v podaljških, tako da so o polfinalistu odločale enajstmetrovke. Prve tri strele sta obe ekipi uspešno izvedli, nato pa so gostitelji zapravili dva strela (Gedeon Guzina in Ivan Šarić), polfinale je nato za Celje potrdil Ivan Božić.


Pokal Pivovarne Union, četrtfinale

Kalcer Radomlje − CELJE * 3:4 (0:0, 0:0)
200 gledalcev
RK: Marjanović 11./Kalcer Radomlje
* - po 11-metrovkah

Kalcer Radomlje: Marjanović, Blaić, Jazbec, Guček (113./Žulj), Mužek, Nuhanović (78./Bumbu), Zabukovnik, Šarić, Pogačar (14./Šugić), Cerar (67./Božić), Varga (67./Guzina).

Celje: Jurhar, Kadušić, Zaletel, Zec, Flis, Jakobsen (42./Benedičič), Šporn, Svetlin (72./Kuzmanović), Božič, Žižek (56./Begić), Medved.

Sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana)


Mura − BRAVO * 3:4 (1:1, 1:1)
1000; Kozar 42.; Kramarič 26.
Cipot (Mura) je v 98. minuti zapravil 11-m.
* - po 11-metrovkah

Mura: Zalokar, Cipot, Horvat (83./Lorbek), Karničnik, Kous, Kozar (72./Ouro), Maroša, Maruško, Mulahusejnović (72./Lotrič), Mucko, Šturm.

Bravo: Josipović, Drkušić, Jakšić, Kramarič, Križan, Maruzin, Memić, Sever (81./Ogrinec), Simon, Spanring, Trontelj.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Olimpija − KOPER 0:1 (0:1)
1500; Parris 5.
RK: Varešanović 94,/Koper

Olimpija Ljubljana: Vidmar, Aldair, Boakye, Crnomarković, Elšnik, Milović, Nukić, Pavlovič (34./Kompan), Sešlar (46./Futacs), Tomić, Ziljkić (53./Špehar).

FC Koper: Adam, Bešir (72./Oštrek), Bručić, Colley, Guberac (72./Grudina), Jelić Balta, Novoselec, Osuji, Palčič, Parris (75./Simič), Žužek.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Četrtek ob 20.15:
MARIBOR − DOMŽALE